Fengslet for overfall

Den 39 år gamle mannen som er siktet for å ha forsøkt å voldta en kvinne i Vika i Oslo, er varetektsfengslet for fire uker.

Dronning Mauds gate Oslo
Foto: Kvasir bildesøk/Arill E. Andersen

Offeret, en 26 år gammel kvinne, ble overfalt i tretiden natt til søndag 11. februar. Hun hadde vært på et utested og prøvde å skaffe drosje for å komme seg hjem.

Tretti meter før Dronning Mauds gate ble hun overfalt og forsøkt voldtatt på åpen gate.

Overfallsmannen, som er fra Litauen, ble pågrepet på stedet like etter voldtektsforsøket. Politiet er sikre på at de har pågrepet riktig person, men ønsker likevel å komme i kontakt med publikum som var vitner til hendelsen.

Voldtektsforsøket føyer seg inn i rekken av de uvanlig mange overfallene som har skjedd i Oslo i vinter.

Få pågrepet etter voldtektsbølge

Siden nyttårsaften har det vært over ti overfallsvoldtekter eller forsøk på overfallsvoldtekter i Oslo. Bare i fire av sakene har politiet pågrepet de antatte gjerningsmennene.

En mann er pågrepet for voldtektsforsøket på Rådhusplassen natt til nyttårsaften, og en 27-åring er pågrepet og siktet for en voldtekt og et voldtektsforsøk samme natt. I tillegg er altså mannen som sto bak voldtektsforsøket i Vika i helgen, pågrepet.

Politiet vet ikke om det er noen sammenheng mellom resten av de mange voldtekene og voldtektsforsøkene, og det er for tidlig å si om mannen som nå er pågrepet, kan kobles til noen av de andre sakene.

I de fleste tilfellene har kvinnene blitt overfalt mens de var på vei hjem fra byen, og mange av overfallene har skjedd idet de har låst seg inn i hjemmet sitt.

Tips politiet

Hvis du var vitne til voldtektsforsøket i helgen eller vet noe om noen av de andre sakene, ønsker politiet kontakt med deg.

Ta kontakt med sedelighetsavsnittet ved Oslo politidistrikt på telefon 22 66 94 30.

Utenom kontortid kan du henvende deg til kriminalvakta på telefon 22 66 99 66 eller til sentralbordet, som har telefon 22 66 90 50.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kart over overfallene i Oslo den siste tiden. Trykk på markørene for å lese mer om hendelsene.