Hopp til innhold

Fem tiltalt for grovt ran

Ranerne skal ha bundet et par og truet til seg penger og smykker i det som blir karakterisert som et grovt ran. Mandag startet ankesaken i Borgarting lagmannsrett.

Borgarting lagmannsrett

Ankerettssaken startet i Borgarting lagmannsrett mandag.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Ranet skjedde på Begnamoen i Ringerike i mai 2011, og i alt er fem menn tiltalt for ranet.

Ifølge tiltalebeslutningen ble det brukt grov vold under ranet. De tiltalte skal ha vært maskert med et tørkle eller lignende da de tok seg inn i parets bolig. De var bevæpnet med slagvåpen, gaffa-tape og strips.

Begge slått

Kvinnen i boligen fikk stripset hendene bak på ryggen, og de tiltalte tapet munnen hennes. Hun skal ha blitt slått flere ganger i ansiktet, og ranerne truet med å skyte henne hvis hun ikke holdt kjeft.

Mannen i boligen ble sparket og slått flere ganger i hodet og på kroppen. Ranerne skal også ha forsøkt å stripse hendene hans.

Les også:

Tre dømt - alle anket

I dommen fra Ringerike tingrett, som kom den 13. november 2015, ble tre menn dømt til fengsel i 1 år og 8 måneder. Halvparten av dommen ble gjort betinget, fordi politiet hadde brukt lang tid på saken.

De tre anket dommen fra tingretten, men en av de tiltalte, en 30 år gammel mann fra Hønefoss, har trukket anken. Dommen fra tingretten er derfor rettskraftig for 30-åringen.

De andre to fikk avvist anken når det gjelder skyldspørsmålet, fordi de ikke møtte opp til ankerettssaken. Lagmannsretten vil likevel behandle straffeutmålingen for disse to.

Den fjerde av de tiltalte ble frikjent i tingretten, men avgjørelsen ble anket av påtalemyndigheten. Den siste tiltalte møtte ikke opp i Ringerike tingrett, og han sitter dermed på tiltalebenken for første gang når lagmannsretten behandler saken.

Ranerne skal ha fått med seg rundt 50.000 kroner, en diamantring, noen dåpssmykker, en mobiltelefon, et gullkjede og et gullarmbånd.

Det er satt av seks dager til rettssaken.