Fem nye avskiltinger i dag

Fem kjøretøyer ble avskiltet ved trafikkontroller på riksvei 111 nær Rudskogen i dag. I går ble 11 kjøretøyer avskiltet i det samme området.

Trafikkontroll

Statens vegvesen var på plass ved Knatterudfjellet på riksvei 111 i Sarpsborg fredag kveld.

Foto: Petter Larsson / NRK

Da Gatebilarrangementet ble innledet på Rudskogen torsdag varslet politiet at de kom til å gjennomføre kontroller i området hver dag til og med søndag.

Resultatene av torsdagens kontroller var forholdsvis nedslående. Da ble 11 kjøretøyer avskiltet. I tillegg ble flere tatt, mistenkt for kjøring i ruset tilstand.

Kontroller på riksvei 111

I dag har Utrykningspolitiet vært på plass ved Knatterudfjellet ved Ise i Sarpsborg og på Gautestadsletta i Rakkestad. Det vil si på riksvei 111, litt sør og litt nord for motorsenteret.

– Vi avskiltet fem kjøretøyer i dag. Videre skrev vi ut seks forenklede forelegg for bruk av håndholdt mobiltelefon og to vernegebyr for manglende bruk av bilbelte, forteller fungerende distriktsleder i Utrykningspolitiet Rune Kaspersen.

Alkometeret slo ut

Det ble også skrevet ut tre anmeldelser for andre trafikale forhold.

– Blant dem var en som blåste til over lovlig verdi på alkometeret, det vil si at vedkommende hadde i overkant av 0,2 promille. Vi skriver anmeldelse på det, og vedkommende måtte bli med til ny alkotest. I dette tilfellet er det mulig at føreren slipper reaksjon, takket være sikkerhetsmarginen, sier Kaspersen.

Selv om det ble en del reaksjoner også ved dagens kontroller, er ikke Kaspersen veldig skuffet over resultatene:

– Vi må ta i betraktning at det er samlet omkring 40.000 mennesker på arrangementet, sier han.

Rune Kaspersen

Fungerende distriktsleder i Utrykningspolitiet Rune Kaspersen kan fortelle om nye kontroller i dag.

Foto: Bjørn Ruud/NRK