Hopp til innhold

To personer skadet etter ulykke – én person pågrepet

To kvinner er kritisk skadd etter en kollisjon på E6 i Sarpsborg. Føreren av den ene bilen stakk av fra ulykken og er siktet for grov kroppsskade.

Alvorlig ulykke på E6 i Sarpsborg

Motorveien gjennom Sarpsborg er stengt etter ulykken.

Foto: Freddie Larsen

Vitner har fortalt politiet at den ene bilen holdt svært høy hastighet sørover på E6, før den kolliderte med en annen bil ved avkjøringen til Grålum i Sarpsborg.

To kvinner betegnes som kritisk skadet etter ulykken og er fraktet til Sykehuset Østfold.

– Vitner forteller om hasardiøs kjøring i forkant av ulykken. Den ene bilen har vært innom autovern og truffet en annen tilfeldig bil, hvor det har gått hardt utover føreren, sier innsatsleder på stedet, Anders Strømsæther til NRK.

De to kvinnene satt i hver sin bil. Den ene av de to ble sittende fastklemt og måtte hjelpes løs av brannvesenet.

Stakk fra ulykken

Føreren av den ene bilen begynte å løpe sørover langs E6 etter ulykken. Han ble raskt pågrepet av politiet.

– Han ble besluttet pågrepet på grunn av trafikkulykken og forsøket på å stikke av. Han er nå siktet for grov kroppsskade, men siktelsen kan bli utvidet, sier operasjonsleder Svein Walle til NRK.

Bilder fra stedet viser store materielle skader på den ene bilen. Flere bildeler ble liggende spredt utover et stort område etter ulykken.

Ingen av de tre involverte personene er så langt avhørt av politiet. Den siktede mannen er innlagt på Sykehuset Østfold, opplyser mannens forsvarer til NRK.

Får hjelp av beredskapstroppen

Politiet har snakket med flere andre bilister som ble vitner til kollisjonen og kjøringen i forkant. De har også sikret seg videoopptak som kan vise hendelsesforløpet.

– Ulykkesgruppen til Statens vegvesen og kriminalteknikere er på stedet. Beredskapstroppen er på vei og skal også filme med drone, dette er et stort ulykkesområde, sier Walle til NTB.

Veien var stengt i flere timer mens det ble gjort åstedsundersøkelsene på ulykkesstedet.

Alvorlig ulykke på E6 i Sarpsborg

Politiet beskriver ulykkesstedet på E6 som uoversiktlig.

Foto: Petter Larsson/NRK