Eduok-farsen: – Prøver å avbryte salget

Emem Eduok skrev under for Sarpsborg 08 før han ble solgt til tunisiske Esperance. Nå prøver hans tidligere nigerianske klubb å avbryte salget.

Emem Eduok

Emem Eduok signerte en kontrakt med Sarpsborg 08 da han besøkte klubben i desember i fjor.

Foto: Sarpsborg 08

Det er den nigerianske nettsiden Complete Sports Nigeria som hevder at den nigerianske klubben Dolphins har kontaktet det internasjonale fotballforbundet, FIFA, og bedt dem stanse salget av Emem Eduok til Esperance.

Årsaken er at de fremdeles ikke har mottatt pengene for overgangen.

Avtalen mellom Dolphins og den tunisiske klubben gikk ut på at tunisierne skulle betale overgangssummen på 400.000 dollar i to omganger – først 250.000 innen tre dager etter at tunisierne hadde overtatt spillerens lisens, og deretter 150.000.

– Saken til FIFA

Emem Edouk signerer for Sarpsborg 08

Her signerer Eduok kontrakten med Sarpsborg 08.

Foto: Sarpsborg 08

Men ifølge en anonym kilde i Dolphins har ikke klubben sett noe som helst til pengene.

– Vi rapporterte dette forholdet til det nigerianske fotballforbundet som umiddelbart kontaktet Esperance gjennom det tunisiske forbundet. Men nå har Esperance sluttet å ta telefonen og vi har ikke noe annet valg enn å ta saken til FIFA for å hindre Emem i å spille for dem, sier han.

Kilden bekrefter at de har bedt FIFA om tillatelse til å trekke tilbake salget.

Sarpsborg jobber fremdeles

Richard Olsen

Daglig leder Richard Olsen i Sarpsborg 08.

Foto: Sarpsborg 08

Den talentfulle spissen var i Norge i desember i fjor, der han signerte en kontrakt med Sarpsborg 08. Men kort tid senere signerte han også en kontrakt med Esperance fra Tunisia.

Hans daværende nigerianske klubb Dolphins hevdet at sarpingene hadde avtalt kjøpet med en klubb som ikke hadde rettighetene til spilleren, og at de var i sin fulle rett til å selge Eduok til Esperance for 400.000 dollar.

Sarpsborg har hele tiden hevdet at de har gjort alt riktig i saken. De har gitt opp å få spilleren til klubben og jobber nå for å få en økonomisk kompensasjon for det som har skjedd.

– Vi er fremdeles i dialog med de involverte partene og vi har ikke gitt opp denne saken. Men at man nå prøver å stanse salget er ikke noe vi er kjent med, og det er heller ikke et forhold som vi er inni, forteller daglig leder Richard Olsen i Sarpsborg 08.