Hopp til innhold

Fare for oversvømmelse østafjells

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for fylkene Buskerud, Vestfold, Oslo, Akershus og Østfold. Lokalt kan det komme 20–40 millimeter regn på få timer. Det er fare for lokale oversvømmelser der de kraftigste bygene treffer.

Regn i Oslo

Det er fare for lokale oversvømmelser der de kraftigste bygene treffer.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

En varm og fuktig luftmasse ligger over Østlandet søndag. En kaldfront fra sør kan gi kraftige regnbyger med lokal torden frem til sent i ettermiddag. – Det blir store forskjeller i regnbygene fra sted til sted, sier statsmeteorolog Haldis Berge.

Statsmeteorolog Haldis Berge

Statsmeteorolog Haldis Berge sier det fortsatt kan komme kraftige regnbyger.

Foto: Marit Hommedal

– Det er kraftige regnbyger mange steder, og en del av nedbøren har allerede kommet. Det var morgentimene som var verst for Telemark sin del. Der var det et OBS-varsel ute som nå har gått ut.

20–40 millimeter på få timer

– Buskerud og Vestfold har vi fortsatt et OBS-varsel ute. I disse fylkene kan det lokalt komme 20–40 millimeter med regn på få timer. Så langt har vi sett observasjoner på nedbør i Drammen på 10 millimeter i timen, sier Berge.

Fortsatt fare for kraftige regnbyger

I området østafjells er det fare for lokale oversvømmelser i mindre områder.

– Det kan fortsatt komme kraftige byger. Sent utover ettermiddagen og kvelden er nok faren over østafjells, så OBS-varselet varer i noen timer til, avslutter meteorologen.