Får truende meldinger etter kronikk

16 år gamle Kaja Hilleren fra Hokksund har fått flere truende meldinger etter at hun skrev en kronikk i Dagbladet i går.

Får truende meldinger etter kronikk

TRUET: 16 år gamle Kaja Hilleren har fått flere trusler på melding etter at hun skrev en kronikk i Dagbladet i går.

Foto: Skjermdump

I kronikken kritiserer 16-åringen, som selv er politisk aktiv i Sosialistisk Ungdom, innvandringspolitikken i Norge.

"Jeg er 16 år. Jeg er 16 år og ufattelig lei. Hver dag flommer nettet over av «Vi er ikke verdens sosialkontor». Vet du hva? Det stemmer, vi er langt ifra verdens sosialkontor, vi har nemlig ikke hatt lavere asyltilstrømming til Norge siden 1997."

Slik starter kronikken til den unge jenta fra Hokksund, som har ført til at hun nå har fått flere truende meldinger.

Får grove meldinger om drap og voldtekt

Kaja Hilleren har nettopp kommet frem til Hellas hvor hun er på ferie da NRK snakker med henne om de grove meldingene hun har fått det siste døgnet.

Merkelig sak du sendte inn til Dagbladet. Du er 16 år og drar ned til Hellas for å møte immigrantene med sex og miniskjørt?

Slik starter den ene av mange meldinger ungjenta har fått.

Hets

– De negative reaksjonene går kun på personangrep, og jeg har ikke fått en eneste saklig kommentar. Jeg har fått stygge meldinger på privatnummeret mitt om hva som venter meg av voldtekt og drap, sier Kaja opprørt.

Hun forteller at hun var forberedt på netthets etter at kronikken ble publisert, men at hun er overrasket over hvor grove noen av meldingene er.

– Jeg tenker på hva slags mennesker som kan gjøre noe sånt. Disse menneskene kommer ikke til å nå så langt i livet hvis det er slike holdninger de har til folk rundt seg.

Hets 2

Vurderer å anmelde til politiet

– Har du vurdert å anmelde noen av disse meldingene til politiet?

– Ja, jeg har vurdert det på noen av de grove meldingene. Jeg hadde virkelig ikke trodd at noen ville spore opp nummeret mitt og sende så grove meldinger, så jeg kjenner at jeg får litt klump i magen av det.

Likevel ønsker 16-åringen å heve seg over hetsen og de truende meldingene og nyte ferien i Hellas.

– Jeg tenker at det er viktig å ikke la seg skremme til å tie. Det er viktig å stå for meningene sine, og jeg brenner veldig for flyktninger, så da skal jeg ikke la meg skremme av folk som ikke er enige i meningene mine, avslutter hun bestemt.