Får Thomas Schie som mentor

Bilsportforbundet satser stort på Våler-gutten Dennis Olsen (14).

Dennis Olsen
Foto: Espen Torgersen / NRK

Han er nå i Italia og forbereder seg til sesongstarten i gokart. Beskjeden om at han er tatt ut i Bilsportsforbundets «Junior Team Norway» ble tatt godt i mot.

– De har jo tatt ut de norske håpene som har nådd lengst. Ekstra moro er det at Dennis er den yngste som er tatt ut, sier Dennis` far, Roy Espen Olsen.

Schie følger Dennis

Ved siden av Dennis Olsen, er Mads Lysen (18) og Pål Varhaug (19) tatt ut.

– Thomas Schie kommer til å bli Dennis mentor. Han skal følge ham nøye og være en slags sparringspartner. Veldig spennende, sier Olsen.

Thomas Schie har drevet med bilsport i mange år og har blant annet blitt Norges-mester i rally tre ganger. Nå kjører han STCC.

– Vi har bygget opp et støtteapparat som utøverne kan benytte seg av. Dette dreier seg om både fysisk og mental trening, kosthold, mediehåndtering og annen kompetanse de måtte ha behov for i sin internasjonale satsing, sier NBFs sportssjef Holm Jacob Matheson til Bilsportforbundets nettside.

Artikkelen fortsetter under bildet

Dennis Olsen
Foto: Espen Torgersen / NRK

Førstefører for Team Energy

Dennis Olsen er, til tross for sin unge alder, blitt førstefører for det anerkjente teamet Energy. Han skal kjøre over 20 gokartløp i Europa, og har blant annet EM og World Cup på programmet. Foran helgens løp i Garda er spenningen stor for hvor han legger lista.

– Her møtes alle fabrikkene og vi får en god pekepinn på hvor vi står, forteller Roy Espen.

109 deltakere er påmeldt i Dennis` klasse - og allerede ser utsiktene gode ut.

– Det har gått veldig fort på trening med Dennis. Han har satt gode tider.

Flere nyheter fra Oslo og Viken