Her debuterer Oliver (13) som kartleser

Oliver og pappa Petter Solberg endte til slutt på tredjeplass. – Jeg er veldig stolt av ham, sier verdensmesteren i rally fra 2003.

Petter Solberg kjørte med sin sønn Oliver (13) som kartleser i Finnskogsvalsen. Det var Olivers debut i rallybilen. Tredjeplass i klassen for tohjulsdrevne biler, niendeplass totalt i rallyet. De kjørte en historisk Ford Escort Mk2 1975-modell.

FAR OG SØNN I BILEN – Kjempemoro, sier Petter Solberg om sønnens debut. FOTO: Privat

De to deltok i det svenske rallyet Finnskogsvalsen, og hadde satt seg som mål å bli blant de tre beste i sin klasse. Det klarte de, og det ble også en niendeplass totalt.

– Vi kjørte jo faktisk inn til nest beste totaltid på den siste fartsprøven, så det var jo helt utrolig. For å kjøre fort må du ha en god kartleser, han ble bedre og bedre og det var kjempekult. Tredjeplass i klassen, det var veldig stort, sier Petter Solberg til NRK.

– Han er jo 13 år og jeg tror kanskje han er den yngste som har sittet på som kartleser.

– Ikke helt fornøyd

Oliver Solberg foran han og faren Petters rallybil

AMBISIØS: Oliver Solberg (13) har selv et talent for motorsport, og har tidligere sagt at han vil bli bedre enn faren sin.

Foto: Petter Solberg World RX Team / Privat

Og Oliver setter pris på å få oppfylt ønsket om å prøve seg som kartleser, selv om han ikke er helt fornøyd med sin egen prestasjon.

– Det var kult det, men det gikk litt delvis iblant, kanskje. Iblant leste jeg bra, men så hoppet det ut og da fant jeg ikke helt hvor jeg skulle lese, sier 13-åringen selvkritisk.

I fjor ble han nordisk mester i crosskart, og han har tidligere fortalt NRK at målet er å bli en bedre rallycross-fører enn faren, som i fjor tok tidenes første VM-tittel i sporten.

For pappa Petter var opplevelsen viktigere enn resultatet i helgens rally.

– Vi kjørte løpet som far og sønn, og han har pushet meg i lang tid fordi han ville sitte på. Vi har kjørt for å ha det gøy, og han har kost seg glugg i hjel og vært veldig fokusert på å gjøre det best mulig.

Laster Twitter-innhold

– Opp til han

Oliver Solberg og Petter Solberg

FAR OG SØNN: – Han er som en veldig liten versjon av Phil Mills (Solbergs mangeårige kartleser, journ.anm.), faktisk, skrev Petter Solberg da han la ut dette bildet på Facebook.

Foto: Petter Solberg World RX Team / Privat

På Facebook og Twitter legger han ikke skjul på at han er stolt over det sønnen presterte i debuten.

– Oliver er en fantastisk kartleser! Han er som en veldig liten utgave av Phil Mills, faktisk, skriver han blant annet.

Mills var Petter Solbergs sidemann i en årrekke, og var blant annet med under VM-seieren i 2003. Nå kan det bli flere gjesteopptredener for sønnen, så lenge han vil selv.

– Det er opp til han. Vi må bare kjøre noen mindre løp så han får bygd seg opp selv, men vi får ta en ting av gangen, sier Petter Solberg.