Kjelling får likevel kommentere semifinalen

Drammen håndballklubb snur, og Kristian Kjelling får likevel kommentere Norges semifinalekamp i EM på fredag.

Tidligere landslagsspiller Kristian Kjelling

KOMMENTATOR: Kristian Kjelling er på plass i Polen igjen fredag for å kommentere semifinalen mot Tyskland. Dette bildet ble tatt tidligere i mesterskapet.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Sent onsdag kveld la klubben ut en melding på sin Facebook-side om at den populære kommentatoren får følge herrelandslagets videre ferd i håndball-EM.

– Vi får krype til korset og se stort på det her. Dette er en opplevelse av de sjeldne, og vi er alle glade på Norges vegne, sier DHK-trener Øystein Havang.

Onsdag sa treneren at han forventer at Kjelling fra i dag, torsdag, har fullt fokus på DHK og deltar på alle lagets treninger. Det endret seg etter at Norge tok en overraskende seier over Frankrike og skal spille sin første semifinale i et EM noensinne.

Sliter på bunnen av tabellen

Hjemme i Norge sliter Kjellings klubblag i bunnen av tabellen. Laget ligger på 10. plass i eliteserien og må spille kvalifisering for å unngå nedrykk, hvis tabellen holder seg. Om bare halvannen uke skal Drammen møte Runar, som blant annet stiller med tidligere DHK-spiller Frank Løke på laget.

Da avtalen om at Kjelling skulle kommentere EM ble inngått, var toppspilleren skadet og kunne ikke spille for klubben. Nå er han imidlertid spilleklar og DHK trenger sårt forsterkninger, men Havang er nå villig til å vente noen dager på Kjelling.

– Det viktigste er at Kjelling holder seg i form og bygger seg opp til å være klar til spill i serien. Jeg var kanskje litt kjapp i vendinga da avgjørelsen ble tatt om at han måtte komme hjem, sier Havang.

Spiller treningskamp torsdag

Kjelling kommer hjem for å spille treningskamp mot Haslum torsdag kveld, før han reiser tilbake til Polen for å kommentere semifinalen mot Tyskland fredag.

– Vi hadde en lang prat i går etter kampen, hvor han bedyrer hvor viktig det er for ham å komme i gang igjen og gjøre sitt beste for Drammen. Samtidig er dette en opplevelse av de sjeldne som jeg skjønner at han vil ta del i, og han formidler håndball på en glimrende måte, sier Havang.