Får ikke være alene med barna

Et ektepar i Fredrikstad får ikke treffe to av familiens barn uten tilsyn fra barnevernet i Hol og Ål. Samtidig arbeider de selv som barnevernsansatt og ungdomsarbeider.

Brynjar Meling

Parets advokat Brynjar Meling.

Foto: Per Foss / NRK

Paret jobber i kommunal sektor i Fredrikstad og Sarpsborg.

De har engasjert advokat Brynjar Meling for å få hjelp til å få omgjort vedtakene i Hol og Ål om at de bare får ha samvær med mannens barn under tilsyn av barnevernet der.

Meling mener det er påfallende at Fredrikstad og Sarpsborg kommune vurderer dem på en helt annen måte enn Hol og Ål kommune gjør.

– Jeg mener åpenbart at en av kommunene tar feil. De kan ikke ha snakket med hverandre når de har så motstridende standpunkt i forhold til samme personer, sier parets advokat Brynjar Meling.

– Ikke vårt bord

Fredrikstad-paret har flere ganger anket vedtaket om at de ikke får lov til å være alene sammen med barna uten tilsyn, men det har ikke ført frem.

Det er barnevernet i Hol og Ål som har bestemt at to av barna må sikres ved at det alltid er en representant for kommunens barnevern tilstede når far og stemor besøker barna.

– Vi har gjort våre vurderinger i forhold til hva vi tenker disse barna trenger i forbindelse med samvær, sier barnevernsleder Liv Ester Lien i Hol og Ål.

Hun mener saken kan gi grunn til bekymring, men hun kommer ikke til å konfrontere sine kollegaer i Østfold.

– Det er på en måte ikke vårt bord, sier hun.

– Fulgt alle rutiner

Konstituert barnevernsleder Kirsti Bjelland i Fredrikstad avviser at det er et problem å bruke tilsynsførere fra familier som selv er pålagt tilsyn ved samvær.

– Slik som jeg kjenner denne saken, så gjør denne dama en veldig god jobb som tilsynsfører, og vi har fulgt alle rutiner for rekruttering av henne, sier Bjelland.