Får 50.000 kroner

Freestyle-utøver Tiril Sjåstad Christiansen fikk onsdag Buskerud fylkeskommunes idrettspris.

Tiril Sjaastad Christiansen

I fjor vinter tok Tiril Sjåstad Christiansen gull i slopestyle under Winter X Games XVII i Aspen. Hennes første sesong som seniorutøver ble også kronet med sølv i Winter X Games Europe.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Det kom som et sjokk, og det betyr utrolig mye. Vi driver en dyr sport, og alle pengene jeg får hjelper utrolig mye, sier Tiril Sjåstad Christiansen på telefon fra Skeikampen, der hun er på treningssamling.

Freestyle-utøveren fra Geilo fikk onsdag prisen av hovedutvalget for regionalutvikling og kultur i Buskerud fylkeskommune. Prisen deles ut under en tilstelning i fylkeshuset i februar 2014.

– I løpet av det siste året har Tiril vist til topplasseringer på internasjonalt nivå, og det er veldig hyggelig å kunne tildele henne fylkesidrettsprisen 2013, sier leder av hovedutvalget, Tom Erik Hauger.

Storebror må være snill

Tiril Sjaastad Christiansen

Tiril Sjåstad Christiansen forbereder seg nå til OL i Sotsji.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Beskjeden om prisen fikk Sjåstad Christiansen på telefonsvareren sin. Der lå det et tapt anrop fra et ukjent nummer.

– Det ble sagt noe om en pris, men jeg tenkte ikke mer over det. Jeg skulle til å ringe opp igjen, men da fikk jeg en telefon fra faren min som gratulerte meg med prisen, sier hun, og forteller at hun ble veldig overrasket.

Broren hennes, Vetle Sjåstad Christiansen, er også en merittert idrettsutøver. Han har tatt flere medaljer, både nasjonalt og internasjonalt, i skiskyting og langrenn. Og lillesøster Tiril sier det kan dryppe litt på ham også.

– Kanskje han får en liten slant av prisen. Hvis han er snill fram mot jul, skal jeg vurdere det, ler Tiril.

Flere priser

I tillegg til prisen til Tiril Sjåstad Christiansen, fikk Stein Torleif Bjella fylkeskommunens kulturpris. Også den er på 50.000 kroner.

Buskerud fylkeskommune gir også bort flere stipender til kultur- og idrettstalenter. Se hele lista her.