Får endelig flytte hjem igjen

Beboerne i Refneveien får endelig flytte hjem etter flere uker på hotell.

Jordras Halden

65 beboere i boligblokka i Refneveien ble evakuert etter en masseutglidning i slutten av februar.

Foto: David Thowsen / Østfoldnytt

Totalt 65 beboere i boligblokken i Refneveien i Halden ble evakuert etter en masseutglidning rundt blokka 25. februar.

Sent fredag ettermiddag kom beskjeden beboerne har ventet på i flere uker: De får endelig flytte hjem til leilighetene sine igjen.

– Det var en lettelse å få denne beskjeden. Det har vært en spennende dag i dag, for vi fikk vite klokka ett at prøvene fra NGI var positive og at NVE godkjent det utførte arbeidet. Nå har stort sett alle beboerne kommet seg hjem igjen, sier nestleder i borettslaget Torbjørn Larsen.

Slitsomme uker

Torbjørn Larsen

Nestleder i borettslaget Torbjørn Larsen er glad for å kunne flytte hjem til sin egen leilighet.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

Beboerne måtte imidlertid vente nesten fire timer fra de fikk den første beskjeden til evakueringen ble opphevet.

– Det var litt frem og tilbake om det var politiet eller kommunen som kunne oppheve evakueringen, men klokken 17.15 fikk vi beskjeden, sier Larsen.

Noen av de evakuerte beboerne har fått lov til å bo hos venner og familie, men flesteparten har bodd på hotell siden de ble evakuert. Det har vært slitsomt de siste ukene, sier nestlederen i borettslaget.

– Det har gått rimelig greit, men de to siste ukene har vært slitsomme. Vi har hatt det greit på hotellet vi har bodd på, men folk har vært spente de siste dagene. Beboerne har lurt på om vi skulle få lov til å flytte hjem før helgen, eller om vi måtte vente til neste uke. Men nå ble det før helgen, så nå er vi veldig glade.