I en øltank på grillen hjemme i Fredrikstad varmer Nils Tore Jonas Olsson Røen opp 50 liter frityrolje i uka.
Olja har han hentet på et gatekjøkken i sentrum, og den heller han på tanken til sin Chevrolet Suburban.
- Nok til en sydentur
Det ukentlige påfyllet av frityrfett er gratis, og Olsson Røen sparer derfor mange kroner på å kjøre med olje på tanken.
Om sommeren kjører bilen på en blanding av like deler olje og diesel.
Olsson Røen halverer derfor drivstoffutgiftene i sommerhalvåret, og det gir penger i kassa.
- Jeg sparer nok til en sydenreise for hele familien på denne måten.
Lukter gatekjøkken lang vei
To store bøtter fylt med frityrolje står klare på terassen. Olsson Røen heller oljen over i en gammel øltank, og varmer den opp over grillen.
- Så får jeg brukt den gamle tanken etter ølbrygginga jeg holdt på med før, ler han.
Oljen siles deretter gjennom et filter.
- Naboene må tro jeg lager mat hele tiden. Det lukter gatekjøkken lang vei.
Maler som en Cadillac
Den destillerte oljen skal være bra for dieselpumpa, og gir bilen et bedre og jevnere drag.
Eimen av frityroljen som brer seg i bilen er også god, mener Olsson Røen.
- Med frityrolje på tanken maler den akkurat som en Cadillac.
Men han tror ikke det er alle som kan ha like god nytte av gatekjøkkenet rundt hjørnet.
- Det er neppe noen god idé å helle denne blandinga på tanken til en ny Audi eller BMW. Men for min gamle bil, som har gått mer enn 300.000 kilometer, er det fint.
- Så lenge folk spiser gatekjøkkenmat, kommer jeg til å hente frityrolja.