Fant sekk med frimerker som knyttes til postranet

De tre personene som ranet et postkontor i Moss i helgen er fremdeles på frifot. Mandag var de ansatte ved postkontoret tilbake på jobb.

Maskerte menn raner postkontor i Moss

To av de tre ranerne ble fanget opp av overvåkingskameraene til postkontoret. Ranerne var mandag ettermiddag fremdeles på frifot.

Foto: Politiet

– Det er en vond og tøff opplevelse å bli utsatt for ran, særlig når det er våpen involvert, sier fungerende distriktssjef Tove Kristiansen i Posten Norge til NRK.

Lørdag ble Høyden postkontor i Moss utsatt for et væpnet ran av tre maskerte menn. Gjerningsmennene ventet utenfor i en liten, svart bil og truet de ansatte da de var i ferd med å låse seg inn.

En kvinnelig ansatt ble påsatt håndjern og truet til å åpne en safe, før de tre ranerne forlot stedet etter noen minutter.

Ifølge krimsjef Henning Dalby ved Moss politistajon fikk de med seg et pengebeløp, men han har foreløpig ikke oversikt over hvor stor sum det er snakk om.

Høyden postkontor etter ran innsatsbil

Store væpnede styrker fra politiet rykket ut til postkontoret etter at de fikk melding om ranet.

Foto: Odd Skjerdal / NRK

Ranerne kan ha tatt båt

Lørdag kveld gjorde politiet det de overfor Moss Avis beskriver som et «interessant funn» i vannet ved Botnerbaugen i Larkollen.

Funnstedet ligger en drøy mil sør for postkontoret.

Høyden postkontor etter ran TOT

Høyden postkontor i Moss ble lørdag morgen utsatt for et væpnet ran.

Foto: Odd Skjerdal / NRK

Mandag bekrefter Dalby til samme kilde at funnet var en sekk med frimerker.

Politiet tror sekken er identisk med den en av ranerne hadde på seg under ranet.

– Det at sekken ble funnet i vannet kan indikere at gjerningsmennene har gått over i en båt og tatt sjøveien. Men bilen er fortsatt ikke funnet, så den må ha blitt kjørt bort fra Botnerbaugen, sier Dalbye til avisen.

– De ansatte var rolige

Politiet delte lørdag bilder av bilen og to av de tre gjerningsmennene på sin Twitter-konto, men har foreløpig ikke pågrepet noen for ranet.

– Og akkurat nå har vi ingen mistenkte eller ledetråder som peker i retning av noen spesielle miljøer, sier Dalbye.

Tove Kristiansen i Posten Norge

Fungerende distriktssjef Tove Kristiansen i Posten Norge berømmer de ansatte for måten de opptrådte på under ranet.

Foto: Birger Kjølberg/NRK

Mandag ettermiddag var de ansatte ved postkontoret tilbake på jobb.

Kristiansen i Posten Norge forteller at kontoret vil være ekstra godt bemannet i tiden fremover, og at de ansatte blir fulgt opp av både ledelsen og bedriftshelsetjenesten.

– Det er klart at man blir preget av å oppleve noe slikt. Men jeg må bare skryte av de ansatte. Dette er svært erfarne ansatte som var veldig rolige og flinke. Jeg må berømme at de klarte å holde hodet kaldt og følge rutinene våre til punkt og prikke, sier hun til NRK.

Hun henviser videre til politiet for spørsmål om etterforskningen. Krimsjef Henning Dalbye sier til Moss Avis at de jobber videre med både taktisk og teknisk etterforskning.

Undersøkelsene som har blitt gjort på postkontoret har ikke ført til noen håndfaste bevis.