Politiet tror kona dopet ned og drepte mannen

Politiet tror mannen som ble funnet død i en utbrent bil i Tranby i Lier i mars, ble dopet ned og drept av sin drapssiktede kone, skriver VG.

Den utbrente bilen som ble funnet på Lier

Dette er bilen som den 57 år gamle mannen ble funnet i. Bilen ble funnet i Lier 27. mars i år.

Funn av medisiner som står på narkotikalisten, er funnet både i en kaffekvern i ekteparets hjem og i 57-åringens kropp. Dette er et av de viktigste funnene politiet har samlet inn i etterforskningen, skriver avisa.

Hovedteorien til politiet er derfor at den drapssiktede 52-åringen dopet ned og drepte ektemannen.

– Jeg vil ikke kommentere hva som er våre teorier, sier imidlertid lensmann Arne Lauvålien i Lier.

Politiet har også beviser for at kona i dagene før mannen ble funnet utbrent, hadde kjøpt en kanne med diesel. Hun hadde også kjøpt fyrstikker.

Motivet skal ifølge politiet være en konflikt om barna. Paret sto også midt i en sak i Fylkesnemnda der begge to skulle fratas omsorgen.

Les også: Tranby-siktet vil ikke avhøres

Nekter for å ha drept ektemannen

Politiet ble varslet om den utbrente bilen tidlig om morgen den 27. mars i år. I bilen, som sto parkert på en sidevei i Tranby, ble det raskt klart at det satt en død person i passasjersetet. Samme kveld ble kona til den døde mannen pågrepet og siktet for drap.

Kona nekter for å ha noe med drapet å gjøre, og har uttrykt gjennom sine forsvarere at ektemannen må ha tatt sitt eget liv. Det fester ikke politiet lit til, ifølge VG.

Ifølge lensmann Lauvålien utelukker ikke etterforskerne at en eventuell drapsperson kan ha hatt medhjelpere.

Les også: Ny person siktet etter Tranby-drap