Hopp til innhold

Fant lik hjemme hos kvinne etter drapsforsøk på Oslo S

En 36 år gammel kvinne som er siktet for et drapsforsøk på Oslo S på tirsdag er nå også siktet for drap etter et likfunn.

Krimteknikere på vei ut av blokken til drapssiktet kvinne.

Krimteknikere har i kveld undersøkt leiligheten til den siktede kvinnen, der politiet fant den døde kvinnen.

Foto: Thomas Marthinsen / NRK

Politiet undersøkte kvinnens leilighet på Sofienberg i forbindelse med etterforskningen av et drapsforsøk på Oslo sentralstasjon på tirsdag.

Den døde personen som er funnet i leiligheten til 36-åringen er en voksen kvinne som trolig er i nær familie med siktede, ifølge politiet, men identiteten til vedkommende er foreløpig ikke bekreftet.

– Det var først i ettermiddag at politiet fant en død kvinne i leiligheten til siktede. Undersøkelsene der var på bakgrunn av at politiet fikk inn en bekymringsmelding om at en kvinne i relasjon til siktede ikke hadde kommet hjem, sier Metlid.

Grete Lien Metlid

Politiinspektør Grete Lien Metlid

Foto: Bård Nafstad / NRK

Kriminalteknikere har i kveld gjort undersøkelser i leiligheten til siktede. Hun har også blitt avhørt av politiet i kveld. Metlid sier det er for tidlig å si noe om motivet bak handlingene.

– Vi har fått noen opplysninger om dette i kveld, men det er for tidlig å si noe. Vi skal gjennomgå andre opplysninger i saken og fra avhøret, så det må vi komme tilbake til.

36-åringen er kjent for politiet fra tidligere og domfelt en rekke ganger.

– Hun har en lang historikk og er kjent for oss for en rekke ulike forhold, sier Metlid, som ikke vil gå i detalj om hva slags forhold det er snakk om.

Kvinnen ble tidligere i dag varetektsfengslet i fire uker i Oslo tingrett.

Skal avhøres videre

Kvinnens forsvarer, Christian Flemmen Johansen, sier kvinnens avhør i kveld var kort.

– Hun har avgitt en forklaring og vil forklare seg videre på et senere tidspunkt. Noe av grunnen til det er at hun er i en vanskelig og krevende situasjon, sier Johansen.

Christian Flemmen Johansen

Advokat Christian Flemmen Johansen er den siktede kvinnens forsvarer.

Foto: Michelle Ehsanpanah Tveikra / NRK

Har hun forklart noe om bakgrunnen for knivangrepet på togstasjonen?

– Det har jeg ingen kommentar til.

Knivangrep stoppet av vitner

Under angrepet på togstasjonen på tirsdag skal kvinnen ha forsøkt å knivstikke en kvinne i 60-årene. Vitner på stasjonen grep inn og stoppet knivangrepet. Etter det ble kvinnen raskt pågrepet av politiet. De fant også kniven som kvinnen skal ha brukt under angrepet.

Den eldre kvinnen slapp fra angrepet uten fysiske skader. Hun skal ha vært et tilfeldig offer, uten noen relasjon til siktede, ifølge Metlid.

– Vår oppfattelse er at hun var et tilfeldig offer som stod og ventet på toget. Vi har tatt kontakt med vedkommende i kveld og fortalt henne om utviklingen i saken, sier politiinspektøren.