Hopp til innhold

Fant hemmelig rom under asfalten i Ski

Mens gravemaskiner holdt på å lage nytt togspor for Follobanen dukket et tunnel-rom opp under Jernbaneveien i Ski.

Hemmelig tunnel

SKI KOMMUNE: Tunnelen ligger under øvre del av Jernbaneveien. Den har rester av det som ser ut til å vært et tregulv og ei dør.

Foto: Bane NOR

Tunnel-rommet er 12 meter langt og går under Ski sentrum på tvers av Jernbaneveien. I den ene enden er den sperret av med løsmasser og det er ikke kjent hva som er bak dem.

Ingen av de som hittil har sett på tunnelen av kommunens folk, Bane NOR eller historielaget vet hvor gammel tunnelen er eller hva den har vært brukt til. Ifølge Forsvarsbygg er ikke konstruksjonen deres.

Hanne Opdan, ordfører i Ski

Hanne Opdan, ordfører (A), møtte NRK på tomta fredag kveld.

Foto: Andreas Jonassen / NRK

– De teoriene jeg har hørt er at det kan være en bunker eller et tilfluktsrom. Man har funnet noen gjenstander i tunnelen som man jobber med å spore tilbake og tidfeste. Det er veldig spennende og vi vil gjerne ha tips, sier ordføreren i Ski, Hanne Opdan.

Banen blir ikke forsinket

Ski kommune ba Bane NOR om å stanse arbeidet i nærheten av det overraskende tunnel-rommet, til kulturminnemyndighetene finner ut om det har kulturhistorisk verdi. Men fredag kveld sa ordføreren til NRK at arbeidet med tunnelen kan begynne igjen.

– Det har vært en rask prosess. I dag har Ski kommune gitt klarsignal til at arbeidet kan tas opp igjen, så det er ingen ytterligere forsinkelse på prosjektet fra vår side.