Hopp til innhold

Fant 30 døde rever i konteiner

– Det ser ut som de har blitt skutt.

En kvinne fikk sjokk da hun skulle kaste søppel i en konteiner ved Eikredammen i Hemsedal påskeaften. Der lå det 30 døde rever. Kvinnen la merke til at det luktet rart fra konteineren og åpnet en av søppelsekkene.

– Da jeg kjente lukta trodde jeg at det var et menneske som lå der. Så tittet jeg oppi konteineren, og der lå det fult av rever i søppelsekkene. Det var et forferdelig syn, sier kvinnen til NRK.no.

Kvinnen, som ikke vil stå fram med navn, fant 30 døde rødrever fordelt på ti søppelsekker i konteineren som brukes til husholdningsavfall.

Forferdelig lukt

Hun tok så kontakt med politiet som sendte en patrulje til stedet. Kvinnen er sjokkert over at noen kaster døde dyr i søppelet.

- Det luktet helt forferdelig. De som har gjort det har ikke tenkt over at det ferdes turister her. Man må vise litt hensyn, sier hun.

En politipatrulje fra Nordre Buskerud undersøkte revene på stedet. Politiet skulle deretter diskutere med kommunen om hva som skal gjøres med revene.

Skuddpremie på rev

Det er lovlig med revejakt i Norge mellom 15. juli og 15. april.

Ifølge en kilde TV 2 har snakket med, er det skuddpremie på rødrev i Hemsedal, men det finnes ikke noe organisert mottak av slakteavfall i kommunen, og dermed blir konteinere et vanlig dumpested.