Kom seg ut rett før kollisjonen

Et tog har kollidert med en bil på en planovergang ved Enebekk i Råde. Føreren kom seg ut av bilen før kollisjonen skjedde.

Tog mot bil i Råde

Bilen ble påført store skader i forbindelse med kollisjonen.

Foto: Lotte Olsen / NRK

Sindre Dahlstrøm

Operasjonsleder Sindre Dahlstrøm i Østfold politidistrikt.

Foto: Lotte Olsen / NRK

Det var toget på vei fra Halden mot Oslo S som kolliderte med en bil på planovergangen litt etter klokken halv åtte i morges.

Føreren av bilen kom seg ut før bilen ble truffet av toget. Det skal heller ikke være skadde personer på toget, etter hva som er fremkommet så langt, melder Østfold politidistrikt.

– Vi fikk melding ti minutter før klokken åtte om tog mot bil personbil truffet av toget her ved planovergangen på Rådesletta. Vi fikk ganske fort klarhet i at mannen som satt i bilen hadde kommet seg ut før han ble truffet av toget, forteller innsatsleder Sindre Dahlstrøm i Østfold politidistrikt.

Bil påkjørt av tog i Råde

Redningsmannskaper i arbeid på ulykkesstedet.

Foto: Lotte Olsen / NRK

Toget blir stående

Ødelagt kjøreledning Råde

Kjøreledningen ble ødelagt i forbindelse med ulykken, og Østfoldbanen vil være stengt inntil den er reparert.

Foto: Lotte Olsen / NRK

Strømledningen til jernbanen ble ødelagt i forbindelse med ulykken.

– Nå må vi jorde fordi strømledningen har falt delvis ned. Passasjerene i toget sitter og venter på å bli evakuert over i buss. Toget blir stående inntil strømledningen er reparert, opplyser Dahlstrøm

Han forteller at de første opplysningene politiet har fått er at det skal ha dannet seg kø på planovergangen, og bommene gikk ned.

Østfoldbanen er stengt mellom Fredrikstad og Råde som en følge av ulykken. NSB melder på sine nettsider at de arbeider med å skaffe alternativ transport til de reisende.

Det skjedde en tilsvarende ulykke på den samme jernbaneovergangen i august 2013. Også den gangen kom bilføreren seg ut før sammenstøtet.

To ulykker på fem dager

Så sent som fredag i forrige uke var Østfoldbanen også stengt, etter en tilsvarende ulykke på en usikret planovergang mellom Sarpsborg og Halden. Også da kom føreren seg ut før sammenstøtet og kom uskadd fra ulykken:

Enebekk i Råde