Familiekrangel endte i drapsforsøk

Fem menn møter i Oslo tingrett i dag tiltalt for drapsforsøk etter det voldsomme angrepet på René Karoli og sønnen hans på Torshov Bingo.

Blodig bil etter slagsmål på Torshov bingo

En bil utenfor Torshov Bingo viser hvor blodig og voldsomt angrepet var. Fem menn må møte i Oslo tingrett tiltalt for drapsforsøk på René Karoli og sønnen hans Nove Dior.

Foto: Fredrik Hove / Hove Media

– Min klient erkjenner legemsbeskadigelse av den ene av de to fornærmede, men han erkjenner ikke drapsforsøk. Det sier Øystein Storrvik, som er forsvarer for én av de tiltalte, en 33 år gammel mann i Josef-familien. Dette er en familie som i en årrekke har hatt en feide gående med Karoli-familien.

– Det var en bakenforliggende krangel. Min klient var veldig provosert av noe som en av de fornærmede hadde skrevet på Facebook. Det var opplagt et sinne, fortsetter advokat Storrvik.

Kniv, øks og machete

De fem mennene er tiltalt for drapsforsøk på René Karoli i lokalene til Torshov Bingo i Oslo i april i fjor.

Karoli og sønnen hans Nove Dior ble knivstukket og slått. De fem mennene angrep med kniv, øks, machete, balltre og brekkjern ifølge tiltalen. Både René Karoli og Nove Dior ble livstruende skadd.

Ifølge tiltalen fikk Karoli flere stikkskader i ryggen som førte til livstruende blødningssjokk og sirkulasjonsstans.

– Det var en skade påført i en veldig opphisset situasjon, men hvor min klient ikke hadde noen forsett om å drepe noen. Det er derfor han ikke erkjenner drapsforsøk, sier Storrvik.

Les også: Frykter hevnaksjon etter blodig gjengoppgjør

En annen av de fem er tiltalt for at han hadde med seg en skarpladd pistol til bingolokalene.

– Holder seg unna Oslo

Den voldelige konflikten mellom forskjellige familier, preger fortsatt det norske rommiljøet i Oslo.

– Dette har preget ham i sterk grad. Familien hans har holdt seg vekk fra Oslo i lang tid. Det er en konflikt som har preget alle parter. Han ser fram til å komme i gang og få forklart saken fra sin side, avslutter Storrvik.

Det er satt av tolv dager til saken i Oslo tingrett.

Langvarig konflikt

Begge de to ofrene har tidligere vært innblandet i en rekke interne oppgjør i det norske rommiljøet.

Fire av de fem tiltalte tilhører Josef-familien og er i alderen fra 20 til 33 år. De er barnebarn av Franz Josef som kom til Norge samtidig som René Karolis far Polykarp Karoli og hans to brødre kom til landet. De to familiene har vært i langvarig konflikt, og flere dommer viser at de to familiene ved en rekke anledninger har barket sammen.

Den siste tiltalte er en norskmarokkaner som sammen med en av de tiltalte fra Josef-familien i 2010 ble dømt for å ha deltatt i et gjengoppgjør på Furuset i Oslo.