Familie på fire omkom

To foreldre og to tenåringsbarn fra Fredrikstad er funnet omkommet i en buss på Ekeberg i Oslo.

Parkering Ekeberg

Fire personer er funnet omkommet i en minibuss på Ekeberg.

Foto: Knut Erik Solhaug / NRK

Klokken 10.40 rykket en patrulje fra Oslo politidistrikt ut til det de trodde var en ulovlig overnatting. På Ekebergsletta, mellom en barnehage og en skole, fant politiet en eldre bobil.

Patruljen forsøkte å få kontakt med de som var i det norskregistrerte kjøretøyet uten å lykkes. Da de kikket inn i bobilen, fant de fire livløse personer. Disse er bekreftet omkommet.

De fire er to foreldre og to tenåringsbarn fra Fredrikstad.

– Dette er formodentlig en ulykke. Det er fire omkomne og rettsmindisinsk er på stedet. Alle pårørende er ikke varslet. Vi ønsker ikke å gå ut med dødsårsaken. Det vil obduksjonen vise, fortalte utrykningsleder Morten Wiik på stedet.

Daglig leder Arne Evensen ved Ekeberg Camping forteller at han og hans ansatte er sterkt preget av hendelsen.

– Dette er helt utrolig tragisk

– Vi har mange tusen gjestedøgn i løpet av tre måneders sommersesong, og vi kjenner til hvilke forhold folk overnatter i når de bruker bobil og campingvogner. Gasslekasjer har også tidligere hatt fatale følger, og dette her er bare en helt utrolig tragisk hendelse, sier Evensen.

Bussen stod ikke parkert på campingplassen men på et område som Evensen forteller ofte brukes som parkeringsplass i forbindelse med store arrangementer på Ekebergsletta.

Politiet vil foreløpig ikke opplyse alder og kjønn på de omkomne.

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

Video DIREKTE-EKEBERG-200910-WW_MXF_Innboks.MP4

Gassmålinger

Oslo Brannvesen ble tilkalt for å måle eventuelle gassforekomster i kjøretøyet.

– Disse målingene har ikke gitt utslag. Men om det har vært gass der tidligere er det umulig å si noe om, sier Jarle Gustavsen brigadesjef i Oslo brann- og redningsetat.

Han forteller at gassen kan ha sevet ut ettersom bussen var av eldre modell.

– Det er funnet to propanbeholdere i et skap bak i bussen. Den ene indikerte at det har vært en del forbruk av propan, forteller Gustavsen.

Kan ha ligget mer enn ett døgn

På lørdag arrangerte Norsk veteranvognklubb marked, og på søndag ble det arrangert treff for amerikanske biler på Ekebergsletta. Det er ikke kjent om familien fra Fredrikstad var deltaker på ett eller begge disse arrangementene.

Naboer forteller imidlertid til NRK at bilen skal ha stått parkert samme sted i hele helgen.

Flere av politiets åstedsgranskere har jobbet for å sikre spor som kan fortelle om hva som tok livet av familien fra Fredrikstad.

Etter det NRK kjenner til er en av teoriene til politiet at de kan ha ligget døde i mer enn et døgn, og at dette er årsaken til at brannvesenet ikke har funnet noe gass.

Rundt klokken 14.00 ble de døde båret ut av bobilen. Samtidig har skolen der den ene av ungdommene går, og den andre har gått, fått dødsbudskapet av presten.

Det er vold- og sedelighetsavdelingen ved Oslo politidistrikt som etterforsker saken videre.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Les flere nyheter fra Oslo og Akershus. Følg NRK Østlandssendingen på facebook og twitter.