Fant ikke noe mistenkelig på Oslo S

Deler av Oslo S ble evakuert onsdag etter at NSB meldte fra om en mistenkelig koffert satt igjen på en buss. Politiet har undersøkt bussen, og har ikke funnet noe mistenkelig.

Oslo S evakuert

EVAKUERT: Politiet og vaktmannskaper var de eneste som var igjen på Oslo S.

Foto: Ole-Tommy Pedersen / Scanpix

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Politiet fikk melding om situasjonen klokken 07.41.

En mann som satte igjen en mørkeblå koffert i midtgangen i en av bussene som erstatter tog i ombyggingsperioden på Oslo S onsdag morgen, førte til at Oslo S ble evakuert.

– Like før klokken 10.00 onsdag formiddag har politiet hentet ut kofferten med robot og ikke funnet noe mistenkelig i den, sier politiets innsatsleder på stedet, Tore Barstad, til NRK.no.

Hjalp trolig dame

– Vi har gjort rede for alle kolliene om bord, og vedkommende satte ikke igjen noe. Det er mulig at han vekket mistanke da han hjalp en dame med bagasjen, Barstad til NTB.

Politiets bombegruppe ble tilkalt for å gjennomsøke all bagasje på bussen. Oslo Sentralstasjon ble sperret for tilgang til sporene, men resten av stasjonsbygget trengte ikke evakuering.

Også personer som oppholdt seg i bygningene rundt ble bedt om å trekke bort fra vinduene, i tilfelle eksplosjon.

NSB meldte om at trafikken på Oslo S vil gå som normalt etter hvert, men at reisende måtte regne med noe forsinkelser fram til klokken 11.30.

– Ikke nå igjen

Bussjåfør Jack Vådahl kjørte bussen der den mistenkelige gjenstanden ble satt igjen. Bussen var på vei til Lillestrøm og var buss for tog.

– Det kom en mann inn i bussen med bestemt gange. Han hadde med seg en 15 liter stor koffert og la den midt i midtgangen på bussen. Det var unormal oppførsel, sier Vådahl til NRK.

– Hva tenkte du da det skjedde?

– Ikke nå igjen, sier bussjåføren til NRK.

Vådahl holder seg rolig, men sier han var litt på tuppa etter det som har skjedd de siste dagene, og viser til terrorangrepet i Oslo og på Utøya.

Artikkelen fortsetter under bildet

Bussjåfør Jack Vådahl

Bussjåføren i den aktuelle bussen Jack Vådal, hadde nettopp hjulpet passasjerene sine med å laste bagasjen deres inn i flybussen, da en mann kledd i mørke klær og et hvit hodeplagg satte fra seg en mørkeblå koffert.

Foto: Johansen, erik / Scanpix

Fikk beskjed om å bli i toget

NRK.nos reporter Inger-Marit Knap Sæby satt på et tog som var på vei inn til Oslo S onsdag morgen.

Hun sa på telefon litt før klokken 0830 at passasjerene har fått opplyst at toget står fordi det skal være en mistenkelig koffert på stasjonen.

– Vi fikk nettopp beskjed om at vi bare får kjøre til Nordstrand, og at de ikke vet hvordan vi skal komme oss videre derfra. Vi har også fåttbeskjed om å bli i toget, forteller Knap Sæby.

Klokken 09.45 ble passasjerene hentet i taxi.

Oslo S

Politiet har evakuert deler av Oslo S og flere bygg rundt etter det ble funnet en mistenkelig koffert.

Foto: Jonas Sæthre / NRK