Har du sjefen i din venneliste på facebook?

Fire av ti norske sjefer har Facebook-venner blant sine ansatte, viser en undersøkelse. Det er ikke smart, mener lederen for bemanningsselskapet Adecco.

Facebook
Foto: Karen Bleier / Scanpix/AFP

Det er Respons som har utført undersøkelsen for Adecco, skriver det oppdragsfinansierte nyhetsbyrået Newswire. 1.300 ledere har deltatt i undersøkelsen og 43 prosent svarer at de har ansatte som Facebook-venner.

Les også:

Overraskende

– Det virker som norske sjefer ikke har et bevisst forhold til dette. Folk flest bruker Facebook som et privatområde, sier konsernsjef Anders Øwre-Johnsen i Adecco.

Han er overrasket over at så mange sjefer har ansatte på vennelisten, og sier selv konsekvent nei takk til medarbeidere som vil ha ham som venn.

– Jeg forklarer at jeg bruker Facebook privat og sender dem i stedet en invitasjon til LinkedIn som er et mer profesjonelt rettet nettverk.

Fire av ti

49 prosent av kvinnelige ledere i undersøkelsen har Facebook-venner blant sine ansatte, mot 40 prosent av mennene. Over halvparten av lederne i hotell- og restaurantbransjen er nettvenner med ansatte. Det samme gjelder IT-ledere og
butikksjefer.

Innen regnskap, økonomi, finans og i helsesektoren er bare en av tre ledere Facebook-venn med ansatte.