Fabian Stang blir superhelt

Oslo Unge Høyre gjør ordfører Fabian Stang til superhelten Fabiman som skal redde Oslo fra sosialistene. Det er ungdomspartiets bursdagsgave til ordføreren som fylte 60 år onsdag.

Fabiman - Nåde, Fabian

SUPERKREFTER: Fabiman er botemiddelet mot trusselen om et sosialistisk styre i hovedstaden, ifølge Oslo Unge Høyres tegneserie.

Foto: Faksimile

Valglogo

Som en hyllest til Fabian Stang i anledning ordførerens 60-årsjubileum, har ungdomspartiet laget en helt spesiell gave.

– Vi er glad for at han har vært med på å gjøre Oslo-skolen enda bedre, derfor har vi lyst til å vise ham det ved å gjøre ham om til en superhelt, sier leder i Oslo Unge Høyre, Jenny Clemet von Tetzschner.

Utdrag fra Fabiman

ORDFØRERHELT: I tegneserien redder Fabiman ungdommen fra et sosialistisk styrt Oslo som tvinger elevene til å gå på nærmeste skole.

Foto: Faksimile

– Veldig mange unge bruker ikke stemmeretten sin og synes det er kjedelig med politikk. Vi tenkte at en tegneserie kanskje gjør at de får opp øynene for politikken og blir mer interessert.

Jenny Clemet von Tetzschner

VALGPÅFUNN: Hva er gøy for politisk uinteressert ungdom? Tegneserier, tenkte vi, sier leder i Oslo Unge Høyre, Jenny Clemet von Tetzschner.

Foto: Markus Mjaaland

Tetzschner sier Oslo Unge Høyre gjennom tegneserien vil vise at det har virket å ha Høyre-ordfører i Oslo.

– Det er jo etter at Høyre begynte å styre byen at vi fikk innført fritt skolevalg i Oslo, mener hun,

– Men det er allerede fritt skolevalg i Oslo?

– Det er fritt skolevalg i Oslo, men det har ikke kommet av seg selv. Vi tror absolutt at fritt skolevalg er truet dersom Ap kommer til makten i Oslo.

– De skal jo samarbeide med SV for eksempel, som helt klart sier at de vil revurdere fritt skolevalg. De skal også samarbeide med Rødt som også vil at man skal gå på den skolen man bor i nærheten av, sier Tetzschner.

– Konstruert uenighet

Hos Oslo AUF blir tegneserien mottatt med humor, uten at leder i det lokale ungdomspartiet kjenner seg igjen.

Didrik Beck

ARTIG: Leder i Oslo AUF, Didrik Beck, kjenner seg ikke direkte igjen i bildet av uenigheten mellom ungdomspartiene som tegneserien beskriver.

Foto: Hanna Seferowicz / NRK

– Både Oslo AUF og Oslo Unge Høyre er jo for fritt skolevalg i Oslo, så her prøver Unge Høyre å konstruere en uenighet som rett og slett ikke eksisterer, sier leder i Oslo AUF, Didrik Beck.

AUF-lederen i Oslo mener at uenigheten mellom ungdomspartiet ligger i hva man ønsker å gjøre med skolen.

– Høyre vil kutte 230 millioner i Osloskolen de neste tre årene, det vil ikke vi. Vi synes det er mye viktigere å ansette flere lærere, sier han.

På spørsmål om hvordan Oslo AUF reagerer på at ordføreren blir framstilt som superhelt i valgkampen, svarer Beck slik:

– Han er jo en veldig koselig type, men det er jo politikken dette valget handler om, så vi skal jobbe knallhardt for at Fabian i hvert fall ikke skal få valgseier i 60-årsgave.

Mener budskapet fra AUF er uklart

Tetzschner mener likevel at AUF er utydelige på hvor de står i fritt skolevalg-saken.

– Ap sier at de er for fritt skolevalg, men sier samtidig at man skal ha plass på nærskolen sin, og det er to litt uforenlige meninger.

– Jeg mener at det selvfølgelig skal være opp til elevene selv og ikke postnummeret på postkassen der man bor som skal avgjøre hvilke skoler man kommer inn på, sier Høyres ungdomsleder i Oslo.