Få spor etter gjerningsmannen på Furuset

Oslo-politiet har ikke gjort noe gjennombrudd i saken der en ung kvinne skal ha blitt overfalt og voldtatt på Furuset i Oslo natt til lørdag.

Voldtekt furuset

Hendelsen skjedde ved 2.20-2.30-tiden natt til lørdag på plenen mellom blokkene i Kurlandstien 44 og 46.

Foto: Oslo politidistrikt

Politiet gikk onsdag ut og etterlyste vitner i saken, men har så langt bare fått inn tips fra tre personer. Tipsene handlet om videokameraer som politiet ikke kjente til, og observasjoner av biler.

– Vi har ikke all verdens håp om å få avdekt noen gjerningsmann, sier leder for avsnitt for seksualforbrytelser, politioverbetjent Kari-Janne Lid.

Etter å ha gått av nattbussen natt til lørdag, oppdaget kvinnen at det kom en mann løpende bak henne. Hun forsøkte å flykte, men ble tatt igjen, sa politiet i går. Kvinne er i slutten av tenårene.

Gjerningsmannen løp fra stedet etter voldtekten. Ifølge politiet er mannen mellom 20–30 år og tynn. Han har mørkt hår med stort mørkt skjegg, og iført en mørk skinnjakke og mørke jeans.

Kvinnen oppsøkte selv overgrepsmottaket på Oslo legevakt, lørdag. Kriminalteknikere er nå i gang med å bearbeide fornærmedes klær, og sporprøver vil bli oversendt til Folkehelseinstituttet for DNA-undersøkelser.

Politiet gikk i går gjennom flere overvåkningsvideoer sammen med den fornærmede, i håp om identifisere gjerningsmannen.