Få klager på veterinæren

De fleste er fornøyde med veterinæren, men er de misfornøyde velger sju av ti å ikke klage viser undersøkelse fra Forbrukerrådet.

MR, CT og ultralyd for hund

1. juli opprettet Forbrukerrådet en ny meklingsordning som skal hjelpe forbrukerne i saker som ikke faller inn under forbrukerlover eller en klagenemnd. Et eksempel er veterinærtjenester. (illustrasjonsfoto)

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Undersøkelsen som er gjennomført av Forbrukerrådet viser at de fleste er godt fornøyd med veterinæren sin.

Men i tilfeller hvor forbrukeren er misfornøyd, er det svært få som velger å klage.

Jo Inge Bjørntvedt

Jo Inge Bjørntvedt sier undersøkelsen viser at veterinæren er enig i to av tre klager, og at det derfor lønner seg å klage hvis man er misfornøyd.

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

– Problemet er at de misfornøyde ikke tror de når frem eller ikke vil bruke tid på å klage. Litt under halvparten tror det ikke nytter, mens resten ikke vil bruke tid på det, sier Jo Inge Bjørntvedt ved Forbrukerrådet i Buskerud, Telemark og Vestfold i en pressemelding.

Ny meklingsordning

I undersøkelsen kommer det frem at tre av ti benytter seg av veterinærtjenester. Det finnes ingen egen klagenemnd, men Forbrukerrådet har en egen meklingsordning.

– Undersøkelsen viser at det lønner seg å klage. Veterinæren er enig i to av tre klager. Vi håper vår nye meklingsordning fører til at flere vil søke rettferdighet. Den er gratis, og nettbasert slik at den skal være enkel å benytte seg av, sier Bjørntvedt.

Meklingsordningen startet opp i juli 2015 og skal hjelpe forbrukerne i saker som ikke faller direkte inn under forbrukerlovene eller en klagenemnd.

Ingeborg Flønes

Ingeborg Flønes kan fortelle at de har spesielt dedikerte jurister som jobber med meklingen.

Foto: Kim Jansson / NRK

Eksempler på tjenester er blant annet frisørtjenester, behandlinger i hudpleiesalonger, tatoveringstjenester, flytte- og lagringstjenester, teaterbesøk, festivaler, privatskoler, budtjenester og hotellovernattinger.

Forbrukerrådet skriver i en pressemelding at de har spesielt dedikerte jurister som tar seg av arbeidet i slike saker.

– Vi er veldig glad for at vi nå kan hjelpe folk vi tidligere måtte vise til det vanlige rettsapparatet. Vi er redd for at mange har gitt seg – selv om de hadde rett – fordi vi ikke kunne hjelpe hele veien, sier direktør for forbrukerservice Ingeborg Flønes.