Hopp til innhold

Eyvind Brynildsen tror Rally Finland blir vinn eller forsvinn

Rallyfører Eyvind Brynildsen fra Svinndal sikter mot en pallplassering når han gjør comeback i VM-sirkuset til helgen.

Eyvind Brynildsen

Eyvind Brynildsen fra Svindal har tenkt til å være hard på gassen under helgens VM-runde.

Foto: Fransson, Micke / NTB scanpix

Sist 26-åringen kjørte en VM-runde var i Wales i fjor høst, og nå håper han å vise seg frem i Rally Finland for å få flere sjanser til neste år.

Brynildsen er allerede på plass i de finske skoger, og forteller at de første testene av bilen har vært lovende.

– Vi kjørte en test i går, og det gikk over all forventning. Vi er fire i teamet og jeg var en av de raskeste, så det er veldig bra etter å ikke ha sittet i bilen i et VM-løp siden Wales.

Skal gasse på

Etter Rally Wales har Brynildsen bare sittet bak rattet i et løp, under NM-runden i Aurskog Høland. Der ble han nummer to.

– Det tar nok litt tid å komme inn i det igjen. Samtidig er det viktig at vi gjør det bra. Finland er det løpet mange team ser på med tankete på sjåfører for neste år. Det er vinn eller forsvinn nå, og jeg må nok trykke hard på gassen.

For føreren er avhengig av mer økonomisk støtte neste sesong enn det han har fått i år.

– Vi har fått noen henvendelser om at det er to løp der det gjelder å vise seg frem. Det var i Polen og Finland. At jeg er med å gjør at jeg har en mulighet til å få kjørt mer neste år, sier Brynildsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Eyvind Brynildsen

Sist Eyvind Brynildsen kjørte en VM-runde var i Rally Wales.

Foto: ANDRE LAVADINHO / ANDRE LAVADINHO

Håper på pallplass

Brynildsen tror helgens rally kommer til å bli steinhardt. Likevel har han høye forventninger.

– Mange kjører fryktelig fort, og Finland er et løp der du må ha mye erfaring og ikke minst en god følelse for å kjøre fort. Men jeg har vært der noen ganger, og har gjort det både bra og gått på hodet inn i noen trær, så jeg har kanskje erfaringen som skal til, sier han.

– Å ta VM-poeng er absolutt realistisk, og så får vi se. Jeg har et håp om å nå pallen. Topp fem er uansett bra i Finland. Bilen jeg har og teamet rundt skal i hvert fall være godt nok til å komme helt i toppen.

Foreløpig er det usikkert om han kommer til å kjøre flere løp i år.

– Det er ikke planlagt, og det er heller ikke noe budsjett til det. Jeg er her nå for å ta poeng fra andre for å hjelpe de i teamet. Så får vi se hvor godt det går i forhold til flere VM-runder. Om de har behov for meg stiller jeg gjerne opp, men helt uten støtte er det umulig for det koster så mye, sier Brynildsen.

Bli med på en fartsprøve med Eyvind Brynildsen.