Hopp til innhold

Etterlyste gutter avhøres i kveld

De to guttene som filmet med videokamera i Låveveien rundt midnatt har meldt seg, og skal avhøres i kveld. Politiet håper de har informasjon som kan hjelpe dem å finne Sigrid Giskegjerde Schjetne (16).

Hanne Kristin Rohde

Hanne Kristin Rohde, leder for Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt under pressekonferansen tirsdag.

Foto: NRK

De to guttene har meldt seg via telefonen for politiet, og vil bli avhørt i nær fremtid, skriver politiet i en pressemelding kl 15.40.

På sms bekrefter Hanne Kristin Rohde til NRK at de to guttene skal avhøres i kveld.

På en pressekonferanse kl 12 tirsdag, etterlyste politiet guttene, og føreren av en bil som skal ha stått utenfor barnehagen. Bilføreren har fortsatt ikke meldt seg.

– Det har blitt observert en personbil, farge uviss, utenfor barnehagen. Bilen ble sett klokken kvart over tolv og hadde lysene på. Den skal ha kjørt ned Låveveien i retning Haakon Tveters vei, sa Hanne Kristin Rohde, leder for Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt under pressekonferansen i dag.

Politiet har fått over 300 tips etter at 16-åringen forsvant natt til søndag. De etterforsker nå forsvinnenten som en kriminalsak.

Ikke nye funn

– Vi har hittil i dag ikke gjort funn som kan knyttes opp mot den aktuelle saken, sier innsatsleder Torgeir Brenden i Oslo-politiet til NRK på Skullerud tirsdag klokken 16.

– Vi regner med å være ferdige med å lete i de områdene vi har definert her oppe i løpet av kvelden, frem mot mørkets frembrudd. Men jeg kan ikke gi noe eksakt tidspunkt.

– Vi sender Sea King-helikopteret til fylling av drivstoff nå. Etter det tar vi en vurdering på om vi skal bruke det videre i dag, legger han til.

Kl 17.30 skal frivillige igjen samles på Østensjø skole for å lete etter Sigrid.

Familien ikke overrasket

Geir Strand, talsmann for familien til Sigrid Giskegjerde Schjetne, sier at familien ikke ble overrasket over at forsvinningen nå etterforskes som en kriminalsak.

– Nå har det gått to og et halvt døgn siden hun ble savnet, og familien har gradvis skjønt hvilken vei dette går. At statusen til saken ble endret kom ikke som en stor overraskelse, sier Strand til NRK.

De har det fortsatt veldig tøft, men har familie og venner rundt seg, og er fortsatt aktivt med i organiseringen av det letearbeidet som pågår.

Mandag møtte over 500 frivillige opp ved Østensjø skole for å lete etter 16-åringen.

– Det betyr enormt mye. Den støtten de føler at de får fra lokalmiljøet, og fra de mange hundre som har deltatt så langt, det betyr mye for familien, sier Strand.

– Jeg føler at de klarer å holde motet oppe. Vi tror og håper fortsatt med utgangspunkt i at vi skal finne Sigrid i live.

Gikk manngard i natt

Andreas Müller

Andreas Müller fra Røde Kors gikk manngard natt til tirsdag.

Foto: Henriette Mordt/ NRK

Natt til tirsdag gikk 65 frivillige fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp manngard sammen med politiet i Østmarka.

– Det er klart at det å gå leteaksjoner midt på natta i tungt terreng, og å lete etter en person som er i ganske ukjent tilstand, det er tøft for mange, og det tar på, sier Andreas Müller.

Han har vært med i Røde Kors i fem år, og har hjulpet til med flere søk etter savnede personer.

– Det er både fysisk krevente, og det tar på psykisk. Men det er veldig motiverende å få lov til å være med på dette. Bena går fortere når man har en sånn motivasjon å gå på.

NRK oppdaterer saken.