Etterlyser bilister etter drap

Oslo-politiet ønsker å komme i kontakt med bilister som har kjørt i området på Manglerud der en 52 år gammel mann ble funnet livløs natt til lørdag.

Grete Lien Metlid

Politiinspektør Grete Lien Metlid ber nå bilister som har kjørt i området der 52-åringen ble funnet livløs, om å ta kontakt.

Foto: Olav Døvik / NRK

Politiet i Oslo har ennå ingen gjennombrudd etter drapet på Mohammad Arshad (52) fra Manglerud.

Politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo-politiet ber nå bilister som har kjørt i området der 52-åringen ble funnet livløs, om å ta kontakt.

Mohammad Arshad

Mohammad Arshad skal ha blitt drept på vei hjem fra jobb seint fredag kveld. Han drev blant annet en kafe på St. Hanshaugen i Oslo.

Foto: Olsen, Olav / Aftenposten

Etterlyser nattbilister

Arshad skal ha vært på vei hjem fra jobb da han på et eller annet tidspunkt sent fredag kveld ble angrepet av en eller flere gjerningsmenn.

Han ble funnet av en drosjesjåfør i Otto Sogns vei med livstruende skader, og døde seinere på Ullevål universitetssykehus.

– Alle bilister som har vært i området på Manglerud mellom klokken 24.00 og 01.00 natt til lørdag må ta kontakt med politiet, sier Metlid på en pressebrief mandag ettermiddag.

– Dette er for å luke ut biler som hører til området og se om det er biler som ikke har tilknytning til området, sier Metlid.

Bilister som kjørte på E6/Ringveien trenger ikke melde seg.

Også andre observasjoner som er gjort av personer som har vært i området er av interesse for politiet.

– Kartlegging av bevegelser og observasjoner fra publikum er viktig for politiet på dette tidspunktet i etterforskningen.

Kart over Manlerud

Politiet ber spesielt bilførere som har beveget seg i området ved mellom midnatt og 0100 natt til lørdag 28. september om at de tar kontakt med politiet.

Foto: Oslo politidistrikt

VET DU NOE OM DENNE SAKEN? Tips NRK

Ingen pågrepet

Ingen er foreløpig pågrepet for drapet. I helgen har politiet jaktet på navngitte personer de mener kan vite mer om angrepet på 52-åringen.

– Vi jobber med flere opplysninger om flere personer, men vi har ennå ingen forklaring på hva som skjedde på Manglerud. Vi vet heller ikke hvor mange gjerningsmenn det er snakk om.

Politiet er også gjort kjent med en konflikt mellom andre personer og en slektning av 52-åringen, og at dette er en av flere opplysninger politiet nå jobber med.

– Vi er kjent med noen slike opplysninger, og mottar informasjon som vi jobber med, og som er en del av etterforskningen. Men vi etterforsker saken bredt, sier Metlid til NRK.

Obduksjonsrapporten er foreløpig ikke ferdig, og dermed er det fortsatt uklart hva som er dødsårsaken.

Politiet mener imidlertid at 52-åringen er blitt utsatt for vold.