Etterforskes i en annen voldssak

Mannen (52) som er siktet for grov vold i Sarpsborg i helgen etterforskes også i en annen voldssak.

Kritisk skadd etter knivstikking

Tilstanden er kritisk for mannen som ble skadet i Sarpsborg i helgen.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

Det er Sarpsborg Arbeiderblad som avslører dette i dag.

– Jeg kan bekrefte at vedkommende er anmeldt i forbindelse med en voldssak som er under etterforskning, sier Kai Andersen til SA. Han ønsker ikke å gå i detalj på hva den tidligere voldsanmeldelsen går ut på eller når den skjedde.

LES OGSÅ:

Fløyet til Ullevål

To personer er siktet for grov legemsbeskadigelse med svært farlig redskap etter at en polsk mann i 40-årene ligger kritisk skadd på sykehuset etter ha blitt knivstukket eller slått i hodet med øks.

Mannen ble fløyet med luftambulanse til Ullevål natt til søndag. Ifølge Luftambulansens samband dreide seg om massive hodeskader etter slag med øks.

Politiet har ikke ønsket å bekrefte eller avkrefte om øks er benyttet.

Ifølge SA blir 52-åringen fremstilt for varetektsfengsling i Sarpsborg tingrett tirsdag. Politiet ikke har tatt stilling til om den andre siktede, en 35-åring, skal varetektsfengsles.

Politiet ønsker også å komme i kontakt med to polske menn som skal ha vært i leiligheten tidligere på kvelden, skriver SA.

Holder kortene tett

– De to siktede mennene er avhørt og Politiet gjennomfører fremdeles tekniske undersøkelser på det vi mener er et åsted, sier politiadvokat Gaute Nilsen til NRK.no

Hva kan du si om hendelsesforløpet?

– Det er litt tidlig å gå ut med det. Så lenge vi ikke er helt ferdige med avhørene ønsker vi ikke å gå nærmere inn på bakgrunn eller motiv for legemsbeskadigelsen, sier han.

Han ønsker heller ikke gå nærmere inn på skadeomfanget til den skadde mannen da det ikke er helt avklart hva som er de faktiske skadene.