Etterforsker dødsfall som ulykke

Det var en familie på fire fra Fredrikstad som ble funnet omkommet i en buss ved Ekeberg i Oslo. Politiet etterforsker dødsfallene som en ulykke.

Video Famile på fire funnet omkommet

En politipatrulje kom over mandag formiddag over bussen som sto hensatt på en parkeringsplass ved Ekeberg Camping.

En politipatrulje kom mandag formiddag over bussen som sto hensatt på en parkeringsplass ved Ekeberg Camping. Da politimennene gikk nærmere for å undersøke bilen fant de fire personer omkommet.

politioverbetjent Grete Lien Metlid

Dødsfallene etterforskes som en ulykke, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid.

Foto: Anders Aalbu / NRK

De fire er to foreldre og to tenåringsbarn fra Fredrikstad.

– Tre av de omkomne er formelt identifisert. Den fjerde er ikke formelt identifisert, men vi har en klar formening om hvem det er. Det er en mor og far og deres to barn i tenårene, sa politioverbetjent Grete Lien Metlid på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Dødsfallene etterforskes som en ulykke.

– Vi etterforsker dødsfallene som en ulykke, vi har ikke grunn til å tro noe annet. Foreløpig er vi ikke sikre på dødsårsaken, men vi håper obduksjoner som vil bli gjennomført tirsdag kan gi oss svar på dette, sier Metlid.

– Fryktelig tragisk

I Fredrikstad er prest og kriseteam satt inn for å hjelpe de pårørende. Skolen der den ene av ungdommene går, og den andre har gått, har fått dødsbudskapet av presten.

Eva Kristin Andersen - Ordfører Fredrikstad

Ordfører i Fredrikstad, Eva Kristin Andersen.

Foto: Thomas Andersen / SCANPIX / SCANPIX

– Nær familie skal være varslet om ulykken, og politiet skal nå følge opp de som er etterlatt. Det blir igangsatt oppfølging lokalt i hjemkommunen.

Ordfører Eva Kristin Andersen (Frp) sier kommuneledelsen er sterkt preget av det som har skjedd. Hun fikk melding om ulykken kort tid etter at de omkomne var funnet.

– Det er bare fryktelig tragisk, det får en til å tenke på hvor skjørt livet er, sier Andersen til NTB.

Hun tenker nå på venner og familie av de omkomne.

– Vi stiller opp med det støtteapparatet kommunen har. Ellers må vi få avklart hva som skjer videre, sier Andersen.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video NY-OMKOMNE-200910-DR1300_MXF_Innboks.MP4

Propangass

Det ble mandag formiddag meldt at de fire kan ha omkommet som følge av en gasslekkasje. Brannvesenet har imidlertid ikke funnet spor av gass i campingbilen der de fire ble funnet døde.

Etter det NRK kjenner til er en av teoriene kriminalteknikerne jobber utfra at de kan ha ligget døde i mer enn et døgn, og at dette er årsaken til at brannvesenet ikke har funnet noe gass.

Bussen som de fire omkomne ble funnet i var ominnredet til å bo i. Bussen ble mandag ettermiddag tauet inn til videre undersøkelser hos politiet.

Amcar-treff

Det var klokken 10.40 at politiet fikk melding om ulykken. På Ekebergsletta, mellom en barnehage og en skole, fant politiet en eldre bobil.

Patruljen forsøkte å få kontakt med de som var i det norskregistrerte kjøretøyet uten å lykkes. Da de kikket inn i bobilen, fant de fire livløse personer.

I helgen ble det arrangert et amcar-treff på Ekeberg med opptil 30 000 besøkende. Det er usikkert på om de fire omkomne deltok på treffet, men ifølge naboer NRK har vært i kontakt med stod den lettgjennkjennelige bobilen på det samme stedet hele helgen.

Ifølge Arne Evensen i NAF Camping, som driver campingplassen, står bilen på
et område som ble brukt til overnatting og parkering.

– Stedet ble brukt som overnattingsområde for deltakerne på amcartreffet.

Les flere nyheter fra Oslo og Akershus. Følg NRK Østlandssendingen på twitter og facebook.