Ett års fengsel for løgnhistorie

En 27 år gammel kvinne er dømt til fengsel i ett år fordi hun diktet opp at hun var blitt dopet i Egypt og bortført til Norge.

Trafficking
Foto: Bjørnflaten, Thomas / SCANPIX

Kvinnen er funnet skyldig i falsk anmeldelse, falsk forklaring og å ha pådratt en annen person en uriktig siktelse.

En 31 år gammel student er dømt til åtte måneders fengsel for medvirkning.

Han anket dommen på stedet, 27-åringen tok betenkningstid.

Den 27 år gammel kvinnen fortalte at hun ble dopet ned, ført til Norge og voldtatt. Tre menn ble fengslet før hun ble tatt i løgn.

Hun dukket opp på Oslo krisesenter i februar i år. Hun skal ha fortalt at hun i Egypt hadde møtt en mann med et norsk fornavn.

Han hadde gitt henne en Fanta med bedøvelsesmiddel. Deretter ble hun fraktet til Norge, der hun i tre uker ble holdt fanget og voldtatt, skal hun ha forklart.

Oslo politidistrikt og Oslo krisesenter tok saken alvorlig. I midten av august endte det med at tre personer ble pågrepet.

Fant kvinnens pass

Oslo tingrett mente bevisene ikke holdt til varetektsfengsling, men gikk med på å holde de tre personene inntil Borgarting lagmannsrett fikk vurdert saken. Før saken kom så langt, raknet hele historien, skriver Aftenposten.

Årsaken var at etterforskerne fant 27-åringens pass hjemme hos en av de pågrepne personene.

Det viste seg at hun ikke var fra Sudan, slik hun selv hevdet, men fra Kenya. Hun var heller ikke smugleroffer.

Under fengslingen forklarte kvinnen at hun hadde vært au pair i Norge i tre år, og at hun hadde fått beskjed om at oppholdstillatelsen var utløpt.