Et slikt halskjede hadde Sigrid (16) på seg da hun forsvant

Tipsmengden i Sigrid-saken mangler sidestykke. Nå frigis nok et bilde i håp om nye spor etter 16-åringen.

Sigrids halskjede

Et slikt halskjede skal Sigrid Giskegjerde Schjetne ha hatt på seg da hun forsvant natt til søndag 5. august.

1.700 tips har så langt kommet inn til politiet etter at Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant natt til søndag 5. august.

– Dette er spesielt og unikt. Publikums engasjement har vært fantastisk, sier politiverbetjent Grete Lien Metlid til NRK.no.

Et bilde av et halskjede er publisert på Facebook-gruppen «Finn Sigrid Schjetne i god behold!».

Metlid bekrefter overfor NRK at Sigrid hadde på seg et slikt et da hun gikk fra venninnen i Vetlandsveien litt før midnatt 4. august.

Ingen har sett Sigrid etter hun forlot venninnen. Dermed er det fortsatt helt åpent hvor Sigrid kan ha blitt bortført.

Stabell: – Dette haster

Harald Stabell

Bistandsadvokat Harald Stabell mener politiet er avhengig av å finne ut hvor Sigrid Giskegjerde Schjetne ble bortført.

Foto: Camilla Wernersen / NRK

– Det haster med å få klarhet i hvor hun forsvant. Før det har man lite å gå etter. Foreldrene og jeg mener hovedfokus nå må være på bortføringsstedet, uttaler familiens bistandsadvokat Harald Stabell.

– Føler du politiet gjør nok?

– Jeg vet at de jobber med det, og håper de har fullt fokus på mobilsporene. For det er der man må starte, sier Stabell.

På pressekonferansen 11.30 sa politioverbetjent Metlid at politiet fortsetter etterforskningen med uforminsket styrke til tross for mandagens drap på Ensjø.

Politiet har en egen gruppe som jobber med mobilsporet, men har ennå ikke noe konkret å rapportere derfra.

Politiet etterlyser nå en mørkerød/burgunderrød personbil som befant seg ved barnehagen mellom 00.00 og 00.30 natten da Sigrid forsvant.

Grete Lien Metlid

Grete Lien Metlid sa på tirsdagens pressekonferanse at de etterlyser en mørkerød bil.

Foto: Svein Olsson, NRK

– Det har begynt å komme inn tips etter at vi etterlyste den mørkerøde eller vinrøde bilen på pressekonferansen i dag, sier leder for voldsseksjonen i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, til Dagbladet.

Politiet uttaler at de har kontakt med de to bilførerne som ble etterlyst tidligere, men vil ikke si om bilene deres er undersøkt.

Får hjelp fra hundeklubb

Samtidig fortsetter de frivillige letingen, og samles hver dag på Østensjø skole klokken 17.30.

– I går var vi 250 stykker. Vi har en plan for letingen resten av uka. I dag får vi hjelp fra åtte personer med hunder fra Østfold hundeklubb, forteller Gjermund Eide, som leder de frivilliges innsats denne uken.

– Innsatsen er helt eventyrlig. Vi gir oss ikke før vi har funnet spor etter Sigrid eller Sigrid selv, sier Eide.

Her er sporene

Her er de konkrete sporene politiet foreløpig har å gå etter:

  • Mobiltelefonen: Politiet jobber med å analysere fingeravtrykk fra Sigrids mobiltelefon som ble funnet sammen med skoene hennes og en sokk ved Østensjø barnehage. Politiet utelukker ikke at mobilen kan ha blitt brukt av andre enn Sigrid på tidspunktet hun forsvant. Mobiltelefonen kan også inneholde opplysninger om hvor hun har gått og hvor raskt hun har beveget seg.
  • Observasjon av biler: Ni døgn etter forsvinningen etterlyser politiet ytterligere en bil. Den er mørkerød og befant seg i Låveveien i det aktuelle tidsrommet. Politiet har fått kontakt med to førere av to tidligere etterlyste biler. De er foreløpig ikke sjekket ut av saken, men politiet skal kryss-sjekke informasjonen de har.
  • Facebook-tilgang: Sigrids Facebook-side er et av sporene politiet har sagt de legger mye vekt på. I helgen uttalte politioverbetjent Grete Lien Metlid at dialogen med Facebook går bedre, og at de tror de vil få den informasjonen de trenger.
  • Overvåkningsbilder: Politiet har frigitt bilder av Sigrid tatt idet hun går av Tveita-bussen klokken 19.45 lørdag kveld. Det er foreløpig ikke kommet noen overvåkningsbilder av biler.
  • Klær: Etter at overvåkningsbildene av Sigrid ble frigitt torsdag, har politiet fått inn mye klær som de nå jobber med å sortere. Sokken som ble funnet i barnehagen tilhører Sigrid. Sokken som ble funnet i Skullerud-området mener politiet at ikke tilhører Sigrid. Nå analyseres en ny hvit sokk som ble funnet ved Skøyenåsen skole sist lørdag.