Håndballproff mistet alt da flyttebilen brant

DRAMMEN (NRK): Håndballproffen Espen Lie Hansen tok bare med håndbagasje da han gikk på flyet hjem til Norge. Samtidig brant bilen med hele flyttelasset hans opp på en motorvei utenfor Paris.

Flyttebilen til Espen Lie Hansen ble totalskadet

Alt ble ødelagt da det tok fyr i flyttebilen til Espen Lie Hansen.

Foto: privat / privat

I en grå hjørnesofa, hjemme i leiligheten i Drammen, sitter Espen Lie Hansen og samboeren Nora Bredesen, litt fortvilet og litt oppgitte begge to. Sofaen er egentlig alt de eier og har, og den er nyinnkjøpt i dag.

Har bare sofa foreløpig

Den nyinnkjøpte sofaen er egentlig alt Espen Lie Hansen og samboeren Nora Bredesen har. Alle eiendelene deres ble ødelagt da flyttebilen tok fyr utenfor Paris.

Foto: Ingar Andreassen / NRK

Hele flyttelasset som var på vei hjem fra Frankrike til Drammen, gikk opp i røyk da flyttebilen tok fyr utenfor Paris, melder VG. Blant eiendelene var også Hansens VM-medaljer. Hansen hadde ikke forsikring.

Håndballproff på vei hjem

Espen Lie Hansen har vært håndballproff for ulike klubber i Europa i ni år. Han har flyttet på kryss og tvers mellom europeiske byer, og det har gått bra – uten forsikring. Inntil han skulle returnere hjem til Norge på torsdag.

Han og samboeren skulle etablere seg i en nyoppusset leilighet i Drammen sentrum. Espen skal begynne å spille for gamleklubben Drammen Håndballklubb igjen. – Katastrofe, oppsummerer håndballspilleren.

Skapet på soverommet er tomt

Her skulle det ha vært breddfullt med klær. Skapet er inntil videre tomt.

Foto: Ingar Andreassen / NRK

– Vi gikk på flyet i Frankrike, kun med håndbagasje. Alt vi eide var lastet om bord i flyttebilen som samtidig kjørte mot Norge. Jeg trodde det var en fleip da sjåføren ringte og sa at bilen hadde tatt fyr, og alt innhold var ødelagt. Jeg skjønte ikke at det var mulig, sier Espen Lie Hansen.

Forsøkte å redde noe

I bilen, en fullastet Mercedes Sprinter, var det mengder med klær, tv, seng, elektronikk, bilder, golfutstyr og altså VM-medaljer og Mesterliga-medaljer fra Hansens håndballkarriere i Europa.

– Jeg er fortsatt i sjokk, sier Mohamed Chelaou i Fortotto Transport til VG. Sjåføren ble via medtrafikanter gjort oppmerksom på at det kom røyk ut av bilen rett etter en rast på en bensinstasjon kl. 02.00 natt til torsdag. Brannårsaken er ikke kjent.

Sjåføren forsøkte å redde noe av lasten, men det er usikkert om noe som helst kom uskadet fra brannen.

Hjemme i Drammen står den nyinnkjøpte sofaen foreløpig midt på gulvet. Skapene på kjøkkenet, i stua og på soverommet er helt tomme. Espen finner en gammel fleecejakke i en trådkurv.

Håper det er nudiststrand på Sardinia

– Vi har vært på kjøpesenter nå i ettermiddag og kjøpt noen nye klær. Lenge før dette skjedde hadde vi bestilt oss en ferietur til Sardinia. Vi reiser dit på søndag, kan jo hende det er noen nudiststrender der, sier Hansen Ironisk.

Nytter ikke å være etterpåklok

Det hjelper ikke å grine, sier håndballspiller Espen Lie Hansen. Han og samboer Nora Bredesen tror nesten ikke det er mulig at de har mistet alt de eide.

Foto: Ingar Andreassen / NRK

– Det hjelper ikke å grine legger han til. – Hele greia er jo litt tragikomisk. Lett å være etterpåklok og tenke at en skulle hatt forsikring.

Han har vært i kontakt med NISO, Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon. De prøver å se om det er noen muligheter for å hjelpe, men signalene hittil har vært heller dårlige, innrømmer Espen Lie Hansen.

- Jeg er kongen av Drammen, så kan Martin Ødegaard være prinsen. Det er med andre ord en gjest med selvtillit denne uken:) 
Spilloppmaker, selvutnevnt "practical jokes" konge og moromannen Espen Lie Hansen er ukas gjest!
Ukas gjest har laget sin egen festival og kommer også med et noe uvanlig tips på hvordan man best kan urinere på festival. Ja, du leste riktig... 
Han har spilt håndball i hele fem land, men har egentlig sjelden likt byene han har bodd i. Han har vært med på både nedturene og oppturene med det norske landslaget gjennom to generasjoner. Nå skal han hjem til hjembyen Drammen og kaste glans på norsk håndball igjen. 
Ukas gjest er Espen Lie Hansen!
Unn deg ei litta timeout i hverdagen. 
Programleder: Patrick Sten Rowlands

- Jeg er kongen av Drammen, så kan Martin Ødegaard være prinsen. Det er med andre ord en gjest med selvtillit denne uken:) Spilloppmaker, selvutnevnt "practical jokes" konge og moromannen Espen Lie Hansen er ukas gjest!