Erna Solberg: – Som mor til to gjør det vondt å lese

Statsminister Erna Solberg har skrevet en personlig melding til moren som delte historien om datterens mobbehistorie på Facebook.

Erna Solberg med Facebook-hilsen til Marilena

STATSMINISTERHILSEN: Gro Kristin Solum delte datterens mobbehistorie på Facebook. Nå har statsministeren delt sin sympati med familien fra Fredrikstad.

Foto: Per Øyvind Fange/NRK/Skjermdump

– Selvfølgelig blir man rørt av en slik historie. Ungdomstiden er viktige år og da føles det sårt og vondt å bli ekskludert, sier Erna Solberg til NRK.

Historien til tretten år gamle Marilena fra Fredrikstad gikk rett i hjertet til statsministeren.

– Alle må jobbe med å få barna til å tenke på og se alle rundt seg, fortsetter Solberg.

Forsvant i strømmen av meldinger

Hilsen fra statsministeren

PERSONLIG HILSEN: Denne hilsenen skrev Erna Solberg til Solum på mandag. Hele meldingen kan du lese nederst i artikkelen.

Foto: Skjermdump/Facebook

– Så utrolig kult!, er tretten år gamle Marilenas umiddelbare reaksjon.

Hun var ikke klar over at statsministeren hadde sendt en personlig hilsen til henne og moren på Facebook.

Søndag kveld skrev Gro Kristin Solum fra Fredrikstad et innlegg på Facebook hvor hun fortalte om datteren Marilena som er utsatt for mobbing og at bursdager har vært et sårt punkt for henne. Meldingen fra statsministeren har druknet i meldinger fra utallige andre.

– Det er veldig gøy! Mamma trodde ikke innlegget på Facebook skulle nå andre enn venner og venners venner, og nå har det nådd statsministeren, forteller trettenåringen fornøyd.

– Hæ? Er det sant? Det ante jeg ikke, er mamma Gro Kristin Solum umiddelbare reaksjon.

NRK ringer for å fortelle om statsministerens melding.

– Jeg er helt skjelven jeg. Det er helt utrolig at det har nådd statsministeren! Og så fantastisk at hun bryr seg om mobbing, forteller Solum rørt.

– Foreldrenes ansvar

– Jeg mener at ansvaret alltid ligger hos foreldrene. Foreldre må lære barna sine empati, de må lære å se rundt seg og være med på å sørge for at alle barn og ungdommer føler seg inkludert, sier statsministeren til NRK.

Solberg syns det er vondt å tenke på barn og unge som blir holdt utenfor.

– Jeg vet hvor viktig venner er og hvor viktig det er å være deltakende i en gruppe og i et klassemiljø. Da er det vondt å oppleve at barn ikke får det.

Selv har ikke statsministeren opplevd mobbing direkte.

– Men man får ettertanker om at man kanskje var skjødesløs som ungdom selv. Ikke at det var vondt ment den gang. Ungdomstiden er en krevende tid for alle som er der.

– Det er veldig kult!

Solum forteller at responsen har vært overveldende de siste dagene.

– Det har vært helt enormt med respons. Vi kunne aldri forutsett dette.

I desember skal Marilena feire sin 14 årsdag. Det som i utgangspunktet bare skulle være en liten feiring med to venner, blir nå en stor fest over to dager. Statsministeren sender også med en gratulasjon til jenta fra Fredrikstad.

– Gratulerer og stå på, Marilena! Husk at det alltid er noen rundt deg som er glad i deg, sier Solberg.