Erkjenner drap på svensk kvinne

28-åringen som er siktet for drapet på den unge svenske kvinnen på Fredensborg i Oslo, erkjenner at han drepte henne. Det bekrefter mannens forsvarer overfor NRK.

28-åringen som er siktet for drapet på den unge svenske kvinnen på Fredensborg i Oslo, erkjenner at han drepte henne. Det bekrefter mannens forsvarer overfor NRK.

DAGSREVYEN: 28-åring tilstår drap på svensk kvinne

Advokat Johnny Veum

Advokat Johnny Veum

Foto: Advokatfirma Andenæs Aaløkken Veum DA

Den 28 år gamle svenske mannen ble pågrepet av politiet og siktet for drap tirsdag ettermiddag. I natt satt mannen i lange avhør. Han erkjenner hele siktelsen slik den står i dag.

– Han erkjente umiddelbart at det er han som er ansvarlig for drapet og drapsforsøket, sier mannens forsvarer, Johnny Veum, til NRK.

28-åringens advokat sier det er viktig for klienten å få det frem i offentligheten at han tilstår drapet.

– Han er fortvilet og beklager sterkt alt som har skjedd, sier Veum.

– Aggressiv

28-åringen som nå har erkjent drapet, er tidligere dømt for alvorlig kriminalitet, deriblant trusler, mishandling og grove krenkelser mot en kvinnelig partner (grov kvinnofridskränkning), ifølge Aftonbladet.se.

Avisen har snakket med flere personer som står 28-åringen nær. De beskriver ham som en svært aggressiv person, som kan ha vanskelig for å kontrollere utbruddene sine.

– Han er absolutt farlig for allmennheten, sier en av kildene til avisen.

– Kjente drapsofferet

Like før klokken 01:30 natt til tirsdag fikk politiet melding om det som ble antatt å være et innbrudd i Fredensborgveien i Oslo. Da politiet kom til stedet, fant de to personer knivstukket i en leilighet.

En person ble bekreftet død på stedet, mens en person ble kjørt til Ullevål sykehus med alvorlige skader. Den drepte var en ung kvinne fra Sverige.

– Det har vært kontakt mellom min klient og den drepte kvinnen tidligere. Men jeg vil ikke si noe mer, ettersom politiet må få undersøke forholdet på egen hånd, sier Veum.

(Artikkelen fortsetter etter videoen)

28-åringen som er siktet for drapet på den unge svenske kvinnen på Fredensborg i Oslo, erkjenner at han drepte henne. Det bekrefter mannens forsvarer Johnny Veum overfor NRK.

VIDEO: 28-åring har tilstått Fredensborg-drapet

– Langvarig konflikt

Ifølge forsvareren var ikke drapet planlagt. Drapet skal ha vært en konsekvens av en langvarig konflikt med de to som ble knivstukket. Hvilken rolle de fire andre siktede i saken har, ønsker ikke Veum å gå inn på.

– Han har vært opptatt av å fortelle om seg selv og sin rolle, men jeg kan ikke kommentere mer på grunn av den pågående etterforskningen, sier han.

I avhøret skal 28-åringen skal ha hatt problemer med å huske hendelsesforløpet drapsnatten.

– Han husker ikke alt, men han vil hjelpe politiet så godt han kan og svare på deres spørsmål. Det er foreløpig ukjent hvorfor han ikke husker. Det kan være flere årsaker, sier Veum som ikke ønsker å spekulere om hans klient var ruspåvirket.

Fem pågrepet

To menn ble raskt pågrepet i nærområdet. En mann fra Norge og en svensk statsborger. De er ifølge politiet 25 og 26 år. Mannen fra Norge er kjent for politiet fra tidligere mindre forhold.

Senere på dagen ble 28-åringen fra Sverige pågrepet. Det ble også en 20 år gammel norsk mann. De ble begge siktet for siktet for drap og drapsforsøk.

I tillegg til de fire som er siktet for drap eller medvirkning til drap, er en 18 år gammel norsk kvinnen siktet for å ha hjulpet en av de siste pågrepne å holde seg skjult for politiet.

Etter det NRK kjenner til skal tre av de siktede ha vært i leiligheten forut for, eller mens drapet ble begått.

– Nære relasjoner

Grete Lien Metlid

Ifølge etterforskningsleder Grete Lien Metlid er det nære relasjoner mellom alle de fem siktede

Foto: Svein Olsson, NRK

Da NRK snakket med etterforskningsleder Grete Lien Metlid ved Oslo politidistrikt onsdag formiddag sa hun at det er det relasjoner mellom alle de fem siktede, og at noen av dem har nære relasjoner.

– Vi har gjennom avhørene fått et bedre bilde av hva som har skjedd, men vi ønsker ikke å gå ut med flere detaljer på dette tidspunktet, sier Metlid.

Ifølge VG Nett er den 18 år gamle kvinnen søsteren til de to siktede norske mennene.

Politiet ønsker heller ikke å gå inn på hva som har blitt sagt i avhørene.

– Alle har samarbeidet med politiet. Vi tror ikke det blir flere pågripelser i denne saken, sier Metlid.

En rekke beslag og tekniske funn ved åstedet blir fortsatt analysert, og politiet har samlet inn mye overvåkingsmateriale fra kameraer i nærheten. Etter det NRK erfarer er dette snakk om film fra blant annet regjeringskvartalet.