Hopp til innhold

Erik Unaas tar gjenvalg

Tre år etter brakvalget ønsker Erik Unaas å lede valgkampen fra forsvarsposisjon og sikre fire nye år som ordfører, selv om han ikke har fått til alt han så for seg før valgseieren i 2009

Erik Unaas

Erik Unaas har ikke innfridd forventningene han har hatt til seg selv som ordfører i Eidsberg.

Foto: NRK

– Jeg hadde sett for meg at vi ville ha fått opp flere byggekraner i Mysen sentrum, og kommet i gang med byggingen av flere boliger, sier Unaas som ikke har innfridd forventningene han hadde til seg selv før han tok over jobben.

Høyre i Eidsberg gikk frem med over 30 prosentpoeng i valget som ga Unaas ordførerkjedet og plass i kommunestyret for første gang. Det viste seg at det var noe mer teknisk arbeid bak å gjennomføre ting i offentlig sektor enn han hadde sett for seg.

– Jeg kommer jo fra det private næringslivet, og der går ting litt fortere, så jeg merker at jeg er utålmodig, men kanskje er det bra.

Kommunesammenslåinger

I Kommuneproposisjonen 2015 legges det opptil at kommunesammenslåinger vil bli gjennomført i løpet av den kommende perioden.

Det har Unaas fått med seg, og selv om han ikke vil spekulere i hvordan kommunekartet i Indre Østfold vil se ut etter reformen, mener han de forandringene er noe som bør prege kommunestyrets arbeid allerede nå

– Jeg er sikker på at det kommer forandringer, og jeg er sikker på at det lønner seg å være fremoverlent og gå offensivt inn i det arbeidet.

Valgkampen er i gang

Per Inge Bjerknes, Senterpartiet

Per Inge Bjerknes blir sannsynligvis Senterpartiets ordførerkandidat i Eidsberg.

Foto: NRK

Unaas og Høyre glemmer nåtiden mens de tenker fremover, mener mannen som etter alt å dømme blir Senterpartiets ordførerkandidat i kommunen, fylkestingsrepresentant og partiets førstekandidat til stortingsvalget 2013, Per Inge Bjerknes.

Han mener Unaas og Høyre unngår å ta opp viktige spørsmål i påvente av kommunereformen.

– Jeg mener ikke det er fremoverlent å sette prosesser knyttet til skolestruktur og annet på vent. Vi må fortsette å utvikle Eidsberg, uavhengig av hva som kan komme til å skje med kommunegrensene.

Senterpartiet i Eidsberg gikk tilbake med nesten ti prosentpoeng ved forrige kommunevalg. Bjerknes tror de kan finne tilbake til støtten fra befolkningen utenfor Mysen.

– Jeg tror mange i Eidsberg ser at det er behov for utvikling også utenfor bysentrumet. Vi trenger å ta i bruk hele kommunen.

Selvtillit i Høyre

Unaas sier Høyre nå stiller til valgkamp fra forsvarsposisjon og tror partiet virkelig må brette opp ermene for å forsvare posisjonen de fikk ved forrige valg.

– Men vi er i ferd med å bygge opp et veldig godt valgteam. Det er mange som vil være med å kjempe for at Høyre fortsatt skal være det største partiet.

– Tror du at dere vil klare det?

– Ja, det tror jeg.