Er redd for at spillere vil forlate klubben

DRAMMEN (NRK): Etter at det ble klart at Glassverket Idrettsforening har politianmeldt økonomisk rot i klubben, frykter treneren for elitelaget i håndball at det vil gå utover det sportslige.

Geir Oustorp

Geir Oustorp er bekymret for situasjonen i Glassverket, men lover å kjempe for og beholde laget slik det er nå.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Geir Oustorp, som trener elitelaget for håndballkvinnene i Glassverket, forteller om dårlig stemning da de fikk sjokkbeskjeden i går.

I dag kunne NRK fortelle at den regnskapsansvarlige i klubben, som nå har fått sparket, er siktet for underslag på flere hundre tusen kroner.

– Vi er veldig preget av det som har skjedd, og mange er i sjokk og sorg, sier Oustorp.

– Føler meg som en syndebukk

Treneren sier han selv føler seg som en syndebukk, i og med at han har hentet flere spillere til klubben.

– Jeg har fortalt spillerne at Glassverket er en solid klubb som betaler pengene de har krav på.

– Er du redd for at spillere vil forlate klubben?

– Ja, det er jeg redd for. Vi har 16 spillere med kontrakt, og det er ikke mye de får utbetalt fra før.

Så langt i sesongen har laget hatt gode prestasjoner både i serien og Champions League. De ligger på en tredjeplass i serien, og spiller siste kamp i Europacupen for sesongen borte mot Buducnost på fredag.

Forberedt på nedjustert lønn

Da NRK møtte Emilie Christensen, kaptein for Glassverket Elite, tirsdag formiddag kunne hun fortelle om en gjeng triste spillere.

– Jeg ble egentlig veldig lei meg, og jeg vet at noen ble frustrerte og forbanna. Flertallet var vel egentlig veldig skuffet, sier Christensen.

– Er dere bekymret etter det som nå har kommet frem?

– Ja, det mener vi det er grunn til å være. Samtidig er vi en veldig optimistisk gjeng som har tro på at vi kan løse dette sammen, sier hun.

Emilie Christensen
Foto: Harald Inderhaug / NRK

På spørsmål om hva klubben har sagt om lønnsjusteringer forteller kapteinen at de skal ha individuelle samtaler med styret for å inngå løsninger som kan fungere for begge parter.

– Er du innstilt på å få nedjustert lønna di?

– Ja, absolutt. Jeg tror de fleste gjerne vil fortsette å spille håndball i Glassverket videre.

Vil ikke forlate en synkende skute

Også trener Oustorp er tydelig på at laget vil stå sammen om det her, og at slaget ennå ikke er tapt. Han mener det fortsatt er stor interesse for laget, og han håper han kan beholde det samme laget også etter nyttår.

– Jeg vil gå til angrep nå, og jeg vil ikke forlate den gjengen som jeg har henta inn. Kapteinen forlater ikke skuta før den synker for å si det sånn, avslutter han.