Er NRK Østfold borte fra TVen? Slik finner du oss igjen

Tidligere denne uken ommøblerte Canal Digital litt i kanalpakken sin, som kabelselskaper tidvis gjør. Dermed dukket NRK Østlandssendingen opp på skjermen for noen av dem som heller ventet å se Heidi Sivertzen-Oksmo eller Cornelia Bjørke-Hill presentere TV-nyheter fra Østfold.

TV, fjernkontroll, kanalboks
Foto: Rune Fredriksen / NRK

Skjønt, kabelselskaper er et begrep som er i ferd med å gå ut på dato. Det er bare unntaksvis at TV-signaler leveres ut til brukerne via koaks-kabel. Det meste av TV-signaler leveres nå via parabolantenner, og i stadig større grad over internett, ettersom fibernett stadig bygges ut i landet.

Derfor hjelper det ikke å ringe NRK Østfold

Det er uansett lett å tenke at man kan ringe NRK sentralt eller distriktskontoret, hvis noe annet plutselig dukker opp på den TV-kanalen der sendingen pleier å være. Det er jo vi som lager programmene, ikke sant?

Er Cornelia borte fra skjermen din?

Men der kan vi dessverre gjøre lite annet enn å be kundene ta kontakt med sin TV-leverandør.

NRK produserer selvsagt sine TV-sendinger som før, men andre har jobben med å få programmene inn i de tusen hjem. I 1996 ble selskapet Norkring etablert, som NRK betaler for å distribuere eterbasert radio og TV.

NRK Østfold sender sine TV-sendinger på link til Marienlyst. Deretter tar Norkring over. De sprer signalene videre, via digitalt nett eller satellitt, til de forskjellige leverandørene, som Altibox, Get, Canal Digital og RiksTV.

Er det noe feil, er det disse du bør ringe til først:

TV-leverandørenes kundetelefoner

Altibox (Viken Fiber)

02414

Canal Digital

06090

Get

02123

RiksTV

09595

Altibox

TV-boksen til Altibox. Stadig flere har disse, eller tilsvarende løsninger som tar imot TV- og radiosignaler over fibernettet.

Foto: teknofil.no

Ta for eksempel Altibox, som leverer i Østfold via Viken Fiber. De tilbyr TV, internett, og telefoni utelukkende over fibernett, forteller Lars Rasdal, som er kommunikasjonsansvarlig hos Altibox AS.

NRK Østfold og de andre lokale NRK-kanalene er plassert helt bakerst i kanaloversikten. Dermed går det raskt å bla seg gjennom dem ved å trykke på «ned»-knappen i kanalvelgeren på fjernkontrollen. Så kan du også velge å sortere og plassere dine favorittkanaler i en egen kanalmeny via TV-portalen til Altibox.

Når selskapet gjør større endringer i kanalpakken, varsles kundene via sms, e-post og i sosiale kanaler som Facebook og Twitter. Kundene i Østfold kan også sjekke Viken Fibers nettside .

  • Og her er lenkene til kundeservice i de andre selskapene:

Canal Digital

Get

RiksTV