Enorm giverglede på Ullevål

Det har kommet inn enorme mengder klær, sko og hygieneartikler til innsamlingen for å hjelpe syriske flyktninger på Ullevål.

Storinnsamling for flyktninger

Mange frivillige har meldt seg til innsamlingen på Ullevål. Men det kommer inn så mange gaver at denne gjengen ikke er nok ifølge initiativtaker Terje Bratland(bakerst i bildet).

Foto: Tipser

Det er initiativtakeren til rosetoget i Oslo etter terrorangrepene Terje Bratland som står bak innsamlingen i lokalene til Sogn videregående skole.

Drahjelp av landskampen

På den andre siden av Ring3 er det bare en drøy time til fotballandskampen mellom Kroatia og Norge, og publikum på vei til kampen er med på å gjøre innsamlingen til en stor suksess.

– Hundrevis av folk har allerede vært innom. Det kommer inn nye biler hvert eneste minutt, sier Terje Bratland.

Mannen bak innsamlingen er over seg av glede over responsen fra folk, og understreker at det er høy kvalitet på tingene som kommer inn.

– Folk gir så mye kult. Her kommer det små barn som leverer leker de selv er glad i fordi de skjønner at det finnes andre barn som ikke har det de har. Det er så stor hjertevarme her at det er helt fantastisk.

Kan ikke bli for mye

Enkelte har i forkant arrangert egne innsamlinger og derfor levert hele lastebillass til innsamlingen på Ullevål. Likevel sier Terje Bratland at folk bare må fortsette å komme.

Gavene renner inn

Hvert minutt kommer det nye biler og bokser fulle av leker, klær og sko står overalt i salen på Sogn Videregående skole.

Foto: Tipser

– Vi har store mottakshaller her så vi har nesten ubegrensa kapasitet og vil fortsette å ta imot frem til fotballkampen begynner klokken 18.

Bratland har også en avtale på plass med landets største private driftsoperatør av asylmottak, Hero Norge AS, og er derfor trygg på at ingen gaver ikke skal gå til spille.

– Jeg blir løpende oppdatert om hvilke mottak som mangler ting. Vi tar derfor imot alt et menneske kan ha behov for. Alt fra fungerende elektronikk til ski, klær og leker. Istad kom det en lastebil med lass.

Mener myndighetene bør gjøre mer

Både flere titalls frivillige og stiftelsen Hertegod hjelper til med innsamlingen, men ifølge Terje Bratland kommer det inn så mye at han trenger flere.

Mange barn bidrar

Mange barn har vært med foreldrene sine og hjulpet til med innsamlingen i dag. Isabelle, Mia og Nathalie tar seg her en velfortjent pause.

Foto: Tipser

– Hvis man er en av mange som føler et behov for å hjelpe, så trengs de her.

Hva er det som driver deg?

–Jeg er opptatt av at mennesker skal ha det så godt soim mulig. Jeg klarer ikke å se på at andre har det vondt.

Han mener norske myndigheter foreløpig svikter flyktninger, og at private innsamlinger derfor har tatt av den siste tiden.

–Det handler bare om å få satt ting i system. Heldigvis har vi millioner av nordmenn som ønsker å hjelpe, sier han.