Enighet om Holmenkollen

Staten og byrådet er enige om utbyggingen av nytt anlegg i Holmenkollen.

Anette Wiig Bryn og Trond Giske
Foto: Olav Juven / NRK

Kultur- og kirkeminister Trond Giske og kulturbyråd Anette Wiig Bryn presenterte avtalen om utbygging av Holmenkollen på en pressekonferanse i dag.

Staten øker bidraget til utbyggingen fra 70 til 100 millioner kroner, selv om Giske tidligere har sagt at det ikke ville komme ene eneste krone mer.

- VM i 2011 skal være et nasjonalt løft, og da er det viktig at staten og kommunen samarbeider sier Giske. Han understreker at de ekstra 30 millionene som nå har kommet på bordet skal gå til prosjekter rundt den nye hoppbakken.

- Får ikke mer

Den totale kostandsberegningen for nyanlegget er på rundt 500 millioner kroner.

Dermed må Oslo kommune ut med 400 millioner kroner.

Bystyret har sagt at staten må bidra med rundt halvparten av pengene til den nye hoppbakken, altså 150 millioner kroner, men byråd Anette Wiig Bryn kommer likevel til å anbefale dagens avtale.

- Det er ingen vits i å prøve å få ut mer penger fra staten, så nå må vi legge denne krangelen bak oss, sier hun. Kommunen vil blant annet satse på sponsorer for å få nok penger.

Mister Holmenkoll-søndag

Oslo skal arrangere ski-VM i 2011, og i den forbindelse må det bygges nytt anlegg i kollen. Det nye anlegget må stå klart i 2010. Det er foreløpig usikkert om byggeperioden setter en stopper for mer enn en sesong med Holmenkollrenn.

Idé-skisse for nytt anlegg i Holmenkollen
Foto: Illustrasjon: ØKAW Arkitekter MNAL as - Grindaker AS Landskapsarkitekter MNA / Scanpix

Trond Giske vil ikke si om det nye anlegget i Holmenkollen gjør at Oslo bør være norsk kandidat til å søke om å få arrangere OL i 2018.

- Det er det idrettsforbundet og den olympiske komité som skal avgjøre. Regjeringen må ta stilling til om Norge skal være søker med den kandidaten de foreslår, sier statsråden.

Regjeringen har ennå ikke diskutert om den vil støtte en norsk OL-søknad.