Hopp til innhold

Enerly slår Vendela

Dagfinn Enerly slår Vendela ned i designerstøvlene i årets faktaboksalg.

Dagfinn Enerly og Vendela Kirsebom
Foto: Kyrre Lien/Sara Johannesen / Scanpix

 

Vendela Kirseboms "Beauty Bible" må se seg slått av boken om den tidligere Fredrikstad-spilleren Dagfinn Enerly.

I Aschehougs fakta- og dokumentaravdeling har Jens Olav Simensens bok "Så fort kan livet snu" solgt klart best.

- Den er en av årets klare bestselgere i Aschehoug fakta, sier produktsjef i Aschehoug Magnus Skrede.

Livet etter ulykken

Historien om hvordan livet ble snudd opp ned i løpet av sekunder i en fotballkamp i Kristiansand, har danket ut både Vendelas skjønnhetsbibel, og Jan Vincent Johannessens "Kunsten å leve".

Under sesongens siste kamp for Fredrikstad i 2005 kolliderte Enerly med Øyvind Hoås og falt. På sykehuset ble det slått fast at han hadde brukket nakken.

"Så fort kan livet snu" handler om livet etter ulykken. Forfatter Jens Olav Simensen har ført boken i pennen for Enerly. Boka er trykket opp i 19.500 eksemplarer, og det er nesten dobbelt så mange som Vendelas bok.

- Etterspørselen har vært veldig høy hele tiden. Helt siden den kom ut, har vi måttet trykke opp nye opplag for å dekke etterspørselen, sier Magnus Skrede i Aschehoug.

Forfatter i stuss

I utgangspunktet selger ikke sportsbiografier så godt, men forfatter av boken, Jens Olav Simensen, tror Enerlys historie har bredere appell.

- Det er ikke først og fremst en sportsbok, og det tror jeg ikke at de som leser den synes det er. Det er en tragisk historie som samtidig har mange positive elementer med seg. Jeg tror det er det som gjør at den engasjerer, sier forfatter Jens Olav Simensen.

Forfatteren er svært fornøyd med de gode salgstallene, men at boken han har skrevet sammen med Enerly har slått fotomodellen Vendelas bok er han litt i stuss over.

- Nå må jeg innrømme at jeg ikke har lest Vendelas bok, jeg har bare hørt om den. Men jeg har jo sett henne, og sånn sett skulle jo hun ha solgt mer enn oss. Men det er ikke noe konkurranse. Det viktigste er at folk har glede av boka, sier Simensen.

- Håper boka hjelper andre

Da fotballspilleren lanserte boka fortalte han i et intervju med NRK at han håpet boka ville hjelpe andre i lignende situasjoner.

- Jeg håper jo også boka kan være en oppmuntring, at den kan gi folk som kanskje bare har lyst til å gi opp, troen på at det går an å ha det bra. Det er så utrolig lite som skal til for å hjelpe på humøret og livsgnisten for personer som havner i så vanskelige situasjoner, sa Enerly.

"Så fort kan livet snu" ble også vinneren i årets julesalg hos bokhandlerne i Østfold, og flere butikker er utsolgt for boka.  

Dagfinn Enerly blir båret ut av Kristiansand stadion på båre.

Fredrikstads Dagfinn Enerly blir tatt hånd om av helsepersonell på Kristiansand stadion, etter at han pådro seg alvorlige brudd i nakken under eliteseriekampen mot Start. Her blir han båret ut av banen på båre.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX