Hopp til innhold

– Godtar nedleggelse av Aker

Ingen pasienter, intet sykehus. Helseministeren fastholder at Groruddalens sykehus skal være Ahus. Det betyr kroken på døra for Aker, mener Oslo-politikere.

Aker sykehus
Foto: NRK

Helsebyråden: – Dette er dramatisk for Oslo!

Helseministeren har i praksis godtatt at Aker sykehus legges ned. Det mener både Fremskrittspartiets Sylvi Listhaug og Rødts Erling Folkvord.

Det blir krise

Helseministeren sier nemlig at tidligere vedtak om flytting av Groruddalspasienter til Ahus ligger fast.

Sylvi Listhaug
Foto: Mehda Ghalegolabi / NRK

– Det betyr at det gis grønt lys for nedleggelse av Aker, og det er bekymringsfullt, sier helsebyråd Sylvi Listhaug. Hun påpeker at Oslo-området kan gå inn i en sykehuskrise de neste årene, da innbyggertallet vil øke med rundt 200.000, de neste 20 årene.

Les også: Vil kneble Aker-debatt

Aker tømmes

Pasientene fra Stovner og Grorud er allerede overført til Ahus, mens bydel Alna og seks Follo-kommuner følger etter i løpet av året. Kun Bjerke er ennå ikke vedtatt flyttet. Gjennom sin informasjonsavdeling sier helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen at tidligere vedtak ligger fast.

Erling Folkvord (Rødt)
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

– Hvis Bystyret ikke forlanger endring av opptaksområdene slik at hele Groruddalen skal til Aker sykehus igjen, så har de i praksis sagt ja til nedleggelse, sier Rødts Erling Folkvord

Med nebb og klør

Helsebyråd Sylvi Listhaug lover å kjempe for at Aker skal være lokalsykehus for Groruddalen.

–Hvis vi ikke får til det så skal vi kjempe med nebb og klør for at Aker skal bestå, og gi et tilbud til innbyggere som har spesialbehov innen, for eksempel, rus og psykiatri, sier Listhaug.

Si din mening her: