Hopp til innhold

En skadet, fem pågrepet etter innbrudd

En person blir operert på Ullevål i formiddag. Fem personer er pågrepet etter at politiet fikk melding om innbrudd sør i Marker kommune ved ellevetiden i går kveld.

Politioverbetjent Jan Ekeberg ved Sentral etterforsking- og utlendingsenhet.

Seksjonsleder Jan Ekeberg forteller at politiet prøver å få klarhet i hendelsesforløpet.

Foto: Bjørn Ruud/NRK

Politiet fikk en melding like før midnatt om at det var avfyrt skudd ved en gård i Marker i forbindelse med et innbrudd. Gården ligger sør i Marker kommune, mellom Ørje og Otteid. Meldingen gikk ut på at de som bor på stedet, ble overrasket av en eller flere innbruddstyver. Men det er foreløpig ikke bekreftet.

– Vi har ikke oversikt over hva som har skjedd. Det vi har fokus på i første omgang er å finne ut av hendelsesforløpet og hvilke relasjoner de involverte har til hverandre, sier seksjonsleder Jan Ekeberg ved Felles Kriminalenhet i Øst politidistrikt.

Våpenet tilhører på gården

– Politiet ønsker ikke å si noe om hvem som avfyrte skuddet, men våpenet som ble benyttet, tilhørte på gården. Det er avfyrt et mindre antall skudd, sier Ekeberg.

Etterforskerne vil i løpet av dagen i dag prøve å få klarhet i hvem det er som har avfyrt skudd og i hvilken situasjon det har skjedd. Grunnen til at alle er pågrepet, er at politiet ikke kjenner til hendelsesforløpet.

– En av dem er vedkommende som bodde på gården, en mann i 80-årene. Han er siktet for mulig medvirkning til skade på person, opplyser Ekeberg.

Politiet vet videre at det bodde to karer til på stedet, og de kom til ganske fort.

I tillegg har det altså vært til sammen tre andre menn til stede.

Vet ikke om det er skuddskade

– En av dem som var inne i huset, stakk til skogs, og noen fulgte etter vedkommende. Det vi vet etterpå, er at han havnet ut av et vindu, og at han meldte seg senere på legevakten i Askim, sier Ekeberg.

Meldingen politiet fikk går på at mannen, som er innlagt på sykehus, har prøvd å gjennomføre et innbrudd. Han har pådratt seg brudd i et bein og en arm og har skader i ansiktet. Mannen er i 20-årene og av utenlandsk opprinnelse. Han har blitt operert på Ullevål sykehus.

– Vi vet ikke om skaden er skuddskade. Det blir påstått, men er foreløpig ikke bekreftet, sier Ekeberg.

Mannen blir operert i formiddag, og Ekeberg regner ikke med at det blir noe avhør av ham i dag. Politiets etterforskere skal gjennomføre tekniske undersøkelser på åstedet i dag.

Politiet ble varslet om hendelsen via AMK-sentralen, og det var sønnen til mannen i 80-årene som ringte AMK. Politiet vil også kontakte denne sønnen.