Hopp til innhold

Nok en person pågrepet for Grønlands-drapet

Politiet har pågrepet nok en person etter drapet på en norsk-vietnamesisk mann i et parkeringshus på Grønland i juni. Mannen er i slutten av tjueårene og er siktet for medvirkning til drap.

Parkeringshus på Grønland

En mann ble funnet drept i et parkeringshus på Grønland i juni. Åtte personer er siktet i saken. Ingen av de siktede erkjenner straffskyld for drap. Fem personer sitter varetektsfengslet.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

29-åringen ble pågrepet i midten av september og varetektsfengslet i fire uker. Mannen er siktet for medvirkning til drap.

Åtte personer er siktet i saken, og ingen av de siktede har erkjent straffskyld for drap. Fem personer sitter for øyeblikket varetektsfengslet i saken, den siste ble pågrepet i starten av august.

– Vi har i løpet av sommeren løslatt to av dem som opprinnelig ble fengslet, som var siktet for drap eller medvirkning til drap. Vi har funnet at mistankegrunnlaget er noe svekket slik at de ble løslatt, sier politiadvokat Hans-Christian Ingebrigtsen.

Advokat Jan Christian Kvanvik er 29-åringens forsvarer. Han forteller at den siktede ikke vet grunnlaget for siktelsen.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld og er svært preget av den alvorlige siktelsen som er tatt ut. Han er ikke gjort kjent med grunnlaget for siktelsen noe som fører til en ekstra belastning, sier Kvanvik.

To erkjenner at de avfyrte skudd

Flere av de siktede har blitt avhørt gjentatte ganger. En har ikke villet forklare seg. To av de siktede har innrømmet at de har avfyrt skudd, men har ikke erkjent straffskyld etter siktelsen.

Politiet kan ikke utelate at det blir flere pågripelser i saken fordi de ikke er ferdige med etterforskningen.

– Vi fortsetter med etterforskningen der vi avhører de siktede gjentatte ganger, avhører vitner og gjennomgår beslag. Selv om vi har kommet et godt stykke i løpet av sommeren er det fortsatt en del arbeid som gjenstår, sier Ingebrigtsen.