En mann pågrepet etter knivstikking i Oslo

En annen mann er kritisk skadet etter hendelsen.

Politiet leter etter en gjerningsmann i 30-årene, etter en mulig knivstikking i Oslo sentrum onsdag.

Store politistyrker sikret området der knivstikkingen skjedde, i Oslo sentrum, onsdag kveld. (FOTO: Geirr Larsen)

Politiet har pågrepet en mann etter knivstikkingen i Storgata i Oslo. Det opplyste politiet på Twitter ved 01-tiden natt til torsdag.

Da hadde politiet i flere timer letter etter det som ble beskrevet som en høy, mørkhudet mann i begynnelsen av 30-årene, kledd i rød skjorte og jeans.

Han skal ha blitt sett gående fra åstedet.

Oppdaget av politipatrulje

Rundt klokken 21.30 kom en patrulje som var ute på et annet oppdrag over den hardt skadede mann i Storgata i Oslo, forteller operasjonsleder Line Skott. Det var VG som først omtalte knivstikkingen.

Mannen var så alvorlig skadet at politiet kjørte ham direkte til Oslo universitetssykehus, Ullevål, der han blir operert i kveld.

– Politiet på stedet vurderte det slik at han var så hardt skadd at de kjørte ham opp til Ullevål selv. Tilstanden hans er per nå beskrevet som kritisk, sier Skott til NRK.

Travelt område

Området der knivstikkingen skjedde ligger like ved Oslo Sentralstasjon og kjøpesenteret Oslo City, og er et sted der det normalt ferdes mye mennesker en vanlig onsdagskveld.

Da NRK var på stedet onsdag kveld var flere kriminalteknikere i gang med å sikre spor. Politiet bekrefter også at de snakker med flere vitner som kan ha sett knivstikkingen.

– Det er en del vitner på stedet som blir ivaretatt av politiet. Krimvakta er også på stedet, sier operasjonsleder Line Skott til NRK.

Ifølge NTB er politiet også i gang med å innhente bilder fra overvåkingskameraer i området.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Politiet leter etter en mann i forbindelse med en knivstikking i Storgata i Oslo sentrum i kveld. En politipatrulje kjørte mannen direkte til akuttmottaket på Oslo Universitetssykehus. Tilstanden er kritisk og ustabil. Alle tilgjengelige politipatruljer søker etter en mulig gjerningsmann, som av vitner er beskrevet som mørkhudet og mellom 30 og 35 år.

Innsatsleder Erik Hestnes forteller at tilstanden til den skadde mannen er kritisk. (FOTO: Geirr Larsen)

Brukte kniv

Det var innledningsvis usikkert hva slags gjenstand som hadde blitt brukt til å påføre offeret de kritiske skadene. Skott sier til NRK like før klokken 23.00 at vitner på stedet har observert en kniv, og at politiet tar utgangspunkt i dette i den videre etterforskningen.

– Vi har alt av tilgjengelig mannskap ute for å lete etter gjerningsmannen, sier Skott.

Det er foreløpig ikke klart hvilken relasjon gjerningsmann og offer har til hverandre, om noen, eller hva som var foranledningen til knivstikkingen.

Laster Twitter-innhold
Laster kart, vennligst vent...