En kaffetår i Nederland

Det er gått noen år siden Steinar Wedvik fant en ballong med en kaffekupong fra Nederland utenfor Heistadmoen i Kongsberg. Det resulterte i et filmprosjekt.

Ballong fra Nederland

Ballongen med kaffeinvitasjonen i snora kom helt fra Nederland.

Foto: Steinar Wedvik / PRIVAT

I november 2012 hadde en ballong seilt helt fra Leiden i Nederland og til Kongsberg. I snora hang det en laminert kaffekupong. På den sto det: – Besøk kaffebaren Deksels i Nederland, og få en gratis kaffekopp.

Nederlandsk tekst

Besøk kaffebaren Deksels i Nederland, og få en gratis kaffekopp.

Foto: Steinar Wedvik / PRIVAT

Steinar tok da med seg kameraten Martin Eriksen til Deksels kafé for å innkassere kupongen. Framme i Leiden fortalte guttene at de var reist hele veien fra Norge. Da ble det både gratis kaffe og mat, samt en sak i lokalavisa.

Nederlandsk avis
Foto: Steinar Wedvik / PRIVAT

Godt mottatt

Da ballongen med kaffekupongen dalte ned i skogen i 2012, var både Steinar og Martin filmstudenter. Guttene hadde med seg filmkameraet på reisen og fredag 24. juni, nesten fire år etter, ble dokumentarfilmen En kaffetår i Nederland publisert på Youtube. Deretter har den blitt delt i facebookgruppa "Du veit du er fra Kongsberg".

– Vi har fått overraskende mye respons på filmen. Den er blitt mye delt, og godt mottatt, sier Steinar som i dag er frilanser i film og TV-bransjen.

Veien videre

– Målet med dokumentaren er først og fremst å få spredd den mest mulig. Det er ikke umulig at vi prøver oss på en festival hvis vi ser en mulighet, sier Steinar til Laagendalsposten.

Steinar forteller også at han har laget en tekstet versjon av dokumentaren, som skal sendes til Deksels kafé.

– De husker fortsatt besøket, avslutter Steinar, som nå har vært i kontakt med dem igjen.

Deksels i Nederland

Steinar og Martin framme på kaffebaren i Nederland.

Foto: Steinar Wedvik / PRIVAT