Én av fem bryter arbeidsmiljøloven

Arbeidskontrakter og overtidsbetaling sto på agendaen da kontrollører fra LOs sommerpatrulje besøkte et av norges største kjøpesenter. Ikke alle bedriftene hadde alt i orden.

LOs sommerpatrulje

I hver femte butikk på Oslo City var det lovbrudd eller det LOs sommerpatrulje mener er dårlige arbeidsvilkår.

Foto: Jørgen Eide / NRK

I hver femte butikk på kjøpesenteret Oslo City i hovedstaden var det lovbrudd eller det LOs sommerpatrulje mener er dårlige arbeidsvilkår.

50 kontrollører deltok på patruljen. I forrige uke besøkte patruljen 316 bedrifter i Oslo og Akershus, og ved rundt 20 prosent av disse fant de lovbrudd.

Ine-Sofie Berglund

Ine-Sofie Berglund er ungdomsansvarlig for LO i Akershus.

Foto: Jørgen Eide / NRK

Ingen tariffavtale

Tallene tilsvarer resultatet fra i fjor, der sommerpatruljen også avdekket lovbrudd hos rundt 20 prosent av bedriftene de besøkte.

– Vi har funnet noen bedrifter som ikke har tariffavtale og som gjerne underbetaler veldig mye i forhold til hva de ville ha fått om de hadde organsisert seg, sier ungdomsansvarlig for LO i Akershus Ine-Sofie Berglund.

Bedriftene følger kun arbeidsmiljøloven, som ikke sier noen om minstelønn. Det betyr at de ansatte får mindre betalt enn det LO har forhandlet frem i tariffavtalene, ifølge Berglund.

– Vi var i en bedrift hvor de ansatte fikk rundt 5-6000 kroner mindre enn de ville ha fått med en tariffavtale.

– De hadde heller ikke overtidtillegg, lørdagtillegg eller helligdagstillegg. Til sammen utgjør dette en ganske stor sum i måneden, sier Berglund.

Se video: LOs sommerpatrulje besøker Oslo City

Arbeidskontrakter, overtidsbetaling og lønn sto på agendaen, da kontrollører fra LOs sommerpatrulje i dag inntok Oslo City. Ikke alle bedriftene hadde alt i orden.

LOs sommerpatrulje på Oslo City

Taper flere tusen

Studenter og unge med lite arbeidserfaring har gjerne mindre kunnskap om rettigheter rundt arbeidsforhold, og Berglund forteller at det er viktig med informasjon.

– Du kan miste nesten 5000 kroner i måneden bare fordi du ikke har en tariffavtale.

Berglund forteller også om flere tilfeller der butikkansatte ikke vet at de blir filmet eller ikke har mottatt skriftlig beskjed om det, noe som er brudd på personvensloven.

Ledelsen ved kjøpesenteret Oslo City sier det er butikkene selv som er arbeidsgiver, og at det er de som har ansvar for å oppfylle krav og regler. Oslo City leier kun ut lokalene og er ingen arbeidsgiver.