En annerledes missedronning

RØYKEN/DRAMMEN (NRK): Hun elsker sexy kjoler og høye hæler, og Marilyn Monroe er forbildet. Nå vil hun bli Miss Norway, men det er ikke så lett når balansen svikter.

Hun elsker sexy kjoler og høye heler, og Marilyn Monroe er forbildet. Nå vil hun bli Miss Norway, men det er ikke så lett når balansen svikter.

Hege Lianne Williams fra Åros i Røyken er en utradisjonell missekandidat. Ikke bare har hun bein i nesa, hun har også ring i nesa. Og hun er heller ikke fremmed for å farge håret rosa.

– Jeg har alltid stått litt mer ut, helt siden jeg var liten. I det siste har Miss Norway senket grensene litt, og det gir jo oss som kanskje ser litt annerledes ut en sjanse til å stille i konkurransen, forklarer Williams.

Kronisk sykdom

Men det er ikke ringen i nesa eller tatoveringene som gjør det litt ekstra spesielt. Hege Lianne Williams har en kronisk sykdom som gjør det å kjempe om missetittelen ekstra utfordrende.

Hege Lianne Williams

Hege Lianne Williams trener flere timer om dagen på å gå i høye hæler.

Foto: Tordis Gauteplass / NRK

– Jeg har en kronisk sykdom som heter Ménière. Det er en sykdom som går på det indre øret, balanseorganet og hørsel. Selve sykdommen gir svimmelhetsanfall og hørselstap. Men det er svimmelhetsanfallene som er det verste med sykdommen, forklarer Williams.

Hun sier anfallene arter seg som å være på en karusell, og at man i ettertid ikke klarer å bevege på seg.

– Jeg blir sengeliggende i tre-fire uker av ett enkelt anfall, sier hun og forklarer at hun i 2013 var sengeliggende i et helt år.

– Det var forferdelig. Jeg fikk flere anfall i uka og jeg fikk ikke til å bevege meg på et år. Jeg måtte få hjelp til å gå på do og å dusje. Jeg måtte få hjelp til å lage mat. Jeg måtte nesten bli båret rundt i huset, forteller hun.

– Tror du sykdommen kommer til å skape noen begrensninger for deg under konkurransen?

– Ja, dessverre så gjør det nok det. Det gir jo begrensninger bare i hverdagen. Men det viktigste med sykdommen er at man planlegger godt og har gode rutiner.

12 cm høye hæler

Blant annet skal hun nå på «misse-skole».

– Det blir en ekstra utfordring. Det kreves at man skal gå på minst 12 cm høye hæler. Når man har dårlig balanse fra før, og så vidt klarer å gå pent i flate sko, så blir det en ekstra stor utfordring for meg, sier hun.

Nå har Williams, som opprinnelig kommer fra Trøndelag, satt seg som mål å vise at det går an å få til ting, på tross av sykdommen.

– Jeg har lyst til å stå frem som et levende bevis på at det går an å gjøre ting, selv om man er syk, sier hun.

– Du skal klare det?

– Jeg skal klare det. Jeg skal klare det med Ménière, avslutter hun.